Thomas Rognes mardrömsminuter – självmål och skadad

GÖTEBORG. Först ett olyckligt självmål.

Bara minuter senare tvingades Thomas Rogne till ett byte på grund av skada.

– Han fick en smäll mot bäckenet. Jag tror inte det handlar om någon längre frånvaro, säger läkaren Leif Swärd.

Ja, det var verkligen några riktiga mardrömsminuter för IFK Göteborgs Thomas Rogne i slutet av första halvlek mellan IFK Göteborg och Hammarby.

Eländet började i den 42:a minuten när Jiloan Hamad slog en inläggsfrispark från vänster. Rogne rusade bakåt i plan och valde att försöka nicka undan bollen, men det slutade inte bättre än att den satt perfekt placerad i eget mål.

Utbytt kort senare

– Det där är en svår värdering för en försvarare, han kanske känner att det finns en anfallare bakom där, säger C Mores expert Anders Andersson.

Och värre skulle det bli. Kort senare blev Rogne liggande i smärtor efter en löpduell och han signalerade direkt för byte med en misstänkt muskelskada.

Dessutom tvingades Jörgen Lennartsson byta David Boo Wiklander i paus.

– Det är hans lår som har spökat hela veckan, nu sträckte han till det i en situation, säger IFK-tränaren som ersatte Boo Wiklander med August Erlingmark, son till klubbikonen Magnus Erlingmark.

Till slut fick IFK Göteborg in en kvittering och matchen slutade 1–1.

Ingen längre frånvaro

Efteråt sa Blåvittläkaren Leif Swärd om skadorna:

– Det drog till i höger ljumske för Boo Wiklander. Rogne fick en smäll mot bäckenet på baksidan. Han har haft en bekymmer där för två, tre år sedan också. Vi får undersöka och se efter så att något inte är skadat där

Det kan vara mer smärtan som ska lägga sig?

– Ja, precis. Jag tror inte det handlar om någon längre frånvaro, säger Swärd.

Skadorna förde med sig att August Erlingmark fick göra allsvensk debut när han kom in som mittback direkt när andra halvlek inleddes.

– Det var sjukt stort att få göra allsvensk debut. Jag kunde inte riktigt ta in det. Bjärsmyr och de andra hjälpte mig väldigt mycket. Det blev ganska enkelt för mig då, säger Erlingmark. Det var tråkigt med skadorna men det var bara för mig att försöka ta chansen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.