Persson utbytt – innan paus

Foto: C MORE
Johan Persson.
FOTBOLL

Johan Persson bytte ut före paus.

Men Jakob Michelsen hade velat offra honom ännu tidigare.

– Det var rent taktiskt. Egentligen ville jag byta ut honom redan efter elva minuter, säger tränaren Jakob Michelsen.

Hammarby hade svårt att få hål på AFC Eskilstuna i den första halvleken. Hemmalaget rullade rätt bra, men bolltempot var inte så högt som tränare Jakob Michelsen hade önskat och det stod fortfarande 0–0 när halvleken närmade sig sitt slut. För att ändra på matchbilden bestämde sig dansken för ett tidigt byte.

Johan Persson byttes ut redan i den 41:a minuten till förmån för Leo Bengtsson. Unge Bengtsson gick ut på kanten och Jiloan Hamad flyttades in i mitten. En lyckad rockad: Hammarby vann sedan matchen med 4–0.

”Boom: Fyra mål till oss”

Tränaren Jakob Michelsen förklarade bytet på presskonferensen efter matchen.

– Det är aldrig kul att ta ut en spelare, särskilt eftersom han inte spelade dåligt. Han var bra. Men egentligen ville jag byta ut honom redan efter elva minuter. För det var rätt sak att göra. AFC överraskade oss med en fembackslinje och då fick vi för många spelare i uppbyggnadsspelet och för få i straffområdet. Sen boom: fyra mål till oss, säger Michelsen och fortsätter:

Persson: ”Det är aldrig roligt”

– Det var helt enkelt rätt sak att göra. Vi borde ha gjort det tidigare i matchen. Jag har pratat med Johan och jag är glad över att jag inte bytte ut honom för att han var dålig, utan för att vi ville skifta taktik.

Johan Persson köpte beslutet, även om han var besviken.

– Vi blir ju baktunga, så jag anade att det var taktiskt. Det är klart att det inte är roligt att bli utbytt i den första halvleken. Men jag kan inte klaga när vi vinner med 4–0.

ARTIKELN HANDLAR OM