Paul Pogba linkade av i Uniteds seger

FOTBOLL

Ett slitet och skadeskjutet Manchester United hade inga problem mot Burnley.

Men fortsätter förbannelsen för laget?

I slutminuterna linkade matchens dominant Paul Pogba av planen.

– Vi gråter inte, säger José Mourinho.

Manchester United har haft en tufft spelschema den senaste veckan med en match mot Chelsea i ligan och Europa League-mötet med Anderlecht i torsdags.

José Mourinho gjorde om rejält i startelvan, och bytte hela åtta spelare från Europa League-matchen senast. Bland annat saknades den svårt knäskadade duon Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo.

Foto: TT

Många skador

– Vi har haft en hel del problem. Skador och fler skador. Folk är verkligen trötta, sa Mourinho i en intervju med klubbens egna tv-kanal MUTV inför matchen.

Men ett trött Manchester United tog en komfortabel seger mot Burnley.

Anthony Martial gjorde ledningsmålet efter drygt 20 minuter och bara minuterna innan pausvilan krånglade Wayne Rooney, som fick chansen från start för första gången sedan början av mars, in 2–0 efter en stark prestation av Paul Pogba.

– Idag är Pogba precis så dominant som man tycker att han borde vara, hyllade Sportbladets Erik Niva Pogba i Viasat.

Pogba ut i slutminuterna

Men bara minuter från slutet satte sig fransmannen ner i gräset med smärtor innan han linkade av planen.

Av bilderna var det svårt att tyda var han hade ont, och om det handlade om mer än en krampkänning i baksidan som spökat för Pogba tidigare.

– När han går av skadad så känns det bara som att den här gången får det inte vara något allvarligt med honom. Då kommer United att tappa jättemycket. Det visar hur mycket han byggde på sin betydelse för laget egentligen bara genom denna insats, säger Erik Niva.

2–0-segern innebär att Manchester United hakar på Manchester City, och är bara poängen bakom den åtråvärda fjärdeplatsen.

– Jag är väldigt nöjd med seger. Det är inte lätt att vinna här och ännu svårare att kontrollera, och vi kontrollerade den här matchen i 90 minuter, sa Mourinho efter matchen.

– Om Pogba är skadad eller bara väldigt trött i musklerna, det vet jag inte. Om han inte kan spela på torsdag spelar vi någon annan. Vi gråter inte, säger han enligt Daily Mail.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM