Olsson skadad igen: ”Konstgräset en faktor”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jonas Olsson utgick skadad mot AFC.

avPer Bohman

FOTBOLL

Jonas Olsson fick utgå skadad – för tredje gången.

Nu är derbyt i fara och veteranen är orolig.

– Jag tror att konstgräset spelar in för mina skador, säger 34-åringen efter Djurgårdens storseger.

Resultatmässigt fanns det inget att klaga på. 4-1 mot allsvenska jumbon AFC Eskilstuna var välkommet för Djurgården efter den demoraliserande derbyförlusten mot AIK.

– Det var viktigt att ge det till fansen. Det är jag väldigt glad över, säger Olsson.

”En tråkig vår på det sättet”

Men längre än så når inte de positiva tankarna för tillfället. För Jonas Olsson fick – för tredje gången den här säsongen – vandra av skadad mitt under match. Den irriterande ljumskadan är läkt, men i stället fick mittbacken problem med sätesmuskeln. Så efter matchen var det en djupt besviken Olsson som mötte Sportbladets utsände.

– Ny skada igen. Det är frustrerande. Jag är såklart mycket besviken. Det har varit en tråkig vår på det sättet. Det är inte optimalt när man inte kan spela hela tiden.

Men Olsson har presterat bra när han väl kunnat lira och Djurgården har totalt bara släppt in tre mål under de åtta matcher mittbacken deltagit.

– Nu var ljumsken 100 procent, och så åker man på det här.

”Konstgräset en faktor”

Vad beror skadorna på?

– Jag tror att konstgräset spelar in för mina skador. Det är en faktor. Jag har spelat hela säsongen på gräs och det tar tid att ställa in sig på ett nytt underlag.

Olsson suckar djupt och fortsätter resonemanget:

– Jag är liksom två meter lång. Väger över 90 kilo. Det blir en stor belastning för min kropp. Och jag håller ju inte igen i duellerna heller... Jag måste få vänja mig vid konstgräset, men det är frustrerande. För jag har alltid varit förskonad från skador tidigare, känner mig lätt i kroppen och är i fin fysisk form.

Riskerar missa derbyt

Djurgården har en match kvar före uppehållet: derby mot Hammarby på Tele2 Arena. Olsson riskerar definitivt att missa den fajten.

– Det vill jag verkligen inte göra. Jag får försöka göra allt för att kunna spela. Sen blir det för kroppen att läka under sommarveckorna, och så ordentlig träning på konstgräset.

I Djurgården var förstås tvåmålsskytten Kevin Walker extra nöjd. Mittfältaren har fått en roll som städgumma sedan Kim Källströms ankomst, men bidrog nu också till poängproduktionen.

– Det är skönt att visa alla att jag har de där offensiva verktygen i min låda. Det var verkligen härligt att få göra mål.

ARTIKELN HANDLAR OM