’Förhandlingar igång – Uniteds bud på VNL’

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Västerås SK-tvisten är löst.

Nu uppges Manchester United och Benfica förhandla om Victor Nilsson Lindelöf igen.

”Manchester United har höjt budet till 45 miljoner euro”, skriver A Bola.

Lindelöf.
Lindelöf.

I vintras talades det mesta för att Victor Nilsson Lindelöf, 22, skulle lämna Benfica och ansluta till Manchester United.

Men övergången stoppades i sista stund.

Dels var tvisten mellan Västerås SK och Benfica inte löst och dels ville inte José Mourinho och agenten Jorge Mendes förstöra relationen med Benfica, enligt Sportbladets uppgifter.

A Bola i dag.

”Förhandlingar igång”

Men nu är den ekonomiska tvisten mellan VSK och Benfica löst.

Därför har förhandlingarna mellan United och Benfica inletts igen förra veckan med den engelska klubbens förhoppning om att göra Nilsson Lindelöf till Manchester United-spelare i sommar.

Portugiskiska A Bola pryder i dag sin förstasida med uppgifter om att United dessutom ska vara beredda att höja sitt bud från de 300 miljoner kronorna man lade i januarifönstret.

”Manchester United är redo att höja budet till 45 miljoner euro (motsvarande 430 miljoner kronor), men Benficas president Luis Filipe Viera vill ha 60 miljoner euro (drygt 575 miljoner kronor) för den svenske mittbacken”, skriver A Bola enligt Jan Hagen, expert på portugisisk fotboll.

A Bola: Mourinho imponerad

Manchester United-tränaren José Mourinho uppges vara imponerad över den utveckling Lindelöf – som satte en läcker frispark i helgen – fortsatt ha under våren och är därför beredd att göra allt för att få loss Lindelöf till sommaren, enligt A Bola.

”430 miljonerkronors-budet United är redo att bjuda nu är mycket högre än deras bud på Lindelöf under januarifönstrets sista dagar när Luis Filipe Viera var i England för att förhandla”, skriver tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.