Bråk med klubben – anmäler till Fifa

Foto: TT
Berg kan ha burit Panathinaikos tröja för sista gången.
FOTBOLL

Marcus Berg vill lämna Panathinaikos.

Och det kan bli ett fult avsked.

Enligt grekiska källor till Sportbladet har Berg och Panathinaikos hamnat i bråk – och båda parter har nu vänt sig till Fifa.

Marcus Berg, 30, har öst in mål för Panathinaikos den gångna säsongen och är numer given etta i svenska landslaget. Men den grekiska storklubben brottas med ekonomiska problem och den svenske anfallaren är en av flera spelare som ryktas bort.

Sportbladet har tidigare rapporterat om en till synes nära förestående övergång till Al Ain i Förenade Arabemiraten och tidigare i veckan rapporterade grekiska medier att övergången var klar.

Men det har uppstått problem.

Klubbarna är nämligen inte överens.

Vänder sig till Fifa

Enligt grekiska uppgifter till Sportbladet begär Panathinaikos cirka 50 miljoner kronor för att släppa sin svenske anfallsstjärna och Al Ain är bara berett att betala ungefär hälften, alltså runt 25 miljoner kronor.

Nu har ett bråk blossat upp mellan Marcus Berg och Panathinaikos.

Berg ska, enligt grekiska nyhetssajten SDNA, ha vänt sig till Fifa och vädjat om att få sitt kontrakt med den grekiska storklubben annullerat. Motiveringen är att ekonomiskt krisande Panathinaikos är skyldig honom pengar, närmare sex miljoner kronor, vilket Sportbladets grekiska källor bekräftar.

Panathinaikos svar? De vänder sig också till Fifa och menar att Berg och hans agent har begått ett regelbrott och börjat förhandla med Al Ain utan klubbens tillåtelse.

En stor tvist har därmed uppstått och det är i nuläget oklart hur långdragen processen blir och när i så fall Berg kan presenteras som Al Ain-spelare.

Skulder till flera spelare

Att anmäla Panathinaikos till Fifa är något Marcus Berg, enligt vad Sportbladet erfar, ska ha övervägt under en längre tid, men helst velat undvika. Men klubbens ovilja att släppa honom har nu alltså lett till att han tar den ”sista utvägen”.

Han är dessutom inte ensam om att ha ekonomiska tvister med den grekiska storklubben. Enligt Sportbladets källor har nämligen Panathinaikos skulder till ett flertal spelare, däribland svenske Niklas Hult, 27, som också kan komma att överväga ett klubbyte i sommar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll