Pinsamma självmålet – i Neymars debut

avJohanna Frändén, Simon Sjöstrand

Neymar, 25, debuterade för Paris Saint-Germain på söndagen.

Och svenske Karl-Johan Johnsson, 27, såg länge till att nolla favoriten.

Då fick målvakten se lagkamraten Jordan Ikoko, 23, rulla bollen i eget mål.

– Det är så sjukt att få spela sådana här matcher, säger Karl-Johan Johnsson till Sportbladet efter PSG:s 3–0 mot Guingamp.

Foto: TV3 Sport och All over press

Neymar, 25, blev världens dyraste spelare när han lämnade FC Barcelona för Paris Saint-Germain för 2,2 miljarder kronor i förra veckan.

En övergång som fick många att höja på ögonbrynen.

– I dag flyttar spelare dit de helst vill, men ingen hade kunnat tro att han (Neymar) skulle lämna Barcelona. Det är bisarrt att spelare inte vill stanna i Barcelona. Det är väldigt ovanligt, sa tidigare lagkamraten Xavi.

Neymar själv har motiverat flytten med att han ”ville ha en större utmaning” och på söndagen fick han också göra efterlängtad debut i PSG-tröjan borta mot Guingamp.

”Är bara så sjukt”

Mellan stolparna i hemmamålet?

Svenske Karl-Johan Johnsson, 27.
– Jag har alltid spelat fotboll för att det är kul, men att få chansen att spela en sån här match, möta såna här spelare…man kan inte begära mer. Man blir inte spänd eller nervös av det, säger Johnsson till Sportbladet.

Faktum är att Guingamp slog PSG på hemmaplan i december förra året i ligan, men inför Neymars debut fanns ingen press på hemmalaget.

– De säger det till oss: gå ut och kör och ha roligt och gör det bästa av det. Det är bara så sjukt att få spela såna här matcher. Lite därför man gick till den här ligan.

Den tidigare Halmstad-spelaren gör sin andra säsong i klubben och såg länge till att hålla nollan hemma på Stade de Roudourou. Då kom kallduschen.

I 52:a minuten svarade högerbacken Jordan Ikoko för en rejäl blunder och rullade bollen i eget mål i ett försök till en hemåtpassning.

Vattnade i halvtid

En snopen Johnsson slängde sig desperat efter bollen, men förgäves.

– De hade väldigt mycket boll, men vi kom till en del chanser och jag gjorde några benparader, och fick komma ut och plocka nån boll. 0-0 i halvlek kändes bra. Sen kommer självmålet. De hade vattnat planen i halvlek, så bollen studsar och jag hinner inte parera bort den, säger Karl-Johan Johnsson.

Och oturen slutade inte där. Tio minuter senare utökade nämligen Edison Cavani till 2–0, innan Neymar fick näta i debuten till 3–0 i 82:a.

– Vi vet att de är en toppklubb och vi ska inte ha någon möjlighet med deras ekonomiska möjligheter. Jag hängde ändå lite med huvudet efteråt. Det var ett tråkigt sätt att förlora, på grund av självmålet till 0–1, sedan de släpper loss, säger Johnsson.

ARTIKELN HANDLAR OM