Rolfö om chansen: Den var katastrof

1 av 3 | Foto: TV4
FOTBOLL

EM har nyss börjat men vi kan redan kora mästerskapets bästa bortförklaring.

Fridolina Rolfö, varför missade du det där friläget?

– Jag trodde att målvakten var gräs.

Det är hård konkurrens om platserna i Sveriges anfall. Fridolina Rolfö startade premiären mot Tyskland men var i mötet med Ryssland bänkad till förmån för Stina Blackstenius.

Bayern München-proffset kom in efter paus och hade två rejäla chanser i Sveriges 2–0-seger. Den ena flög strax över ribban, men låt oss stanna upp vid läget som uppstod efter 30 sekunder på planen.

23-åringen snappade upp en svag hemåtpass och hade fått ett friläge om inte förstatouchen smitit ifrån henne och fram till målvakten Tatjana Sjtjerbak. Men varför stötte Rolfö till bollen så hårt? Svek tekniken i ett avgörande läge?

Nej då, svaret är färgstarkare än så.

”En liten besvikelse”

– Den var katastrof. Jag måste förklara vad som hände. Målvakten är grön, solen är i ögonen. Jag tror att det är gräs som är framför mig men det är målvakten. Så jag tar en lång touch för att jag inte ser målvakten, jag tror att hon står långt in, så smäller det bara till. Jag får en stor chock över att det är någon där, säger Rolfö och fortsätter:

– Det är nästan skämmigt, men jag såg ingenting. Jag funderade på det efteråt att man kan få vara grön, för det smälter ju in i gräset. Tröjan blev som gräs.

Är det surt att komma in från bänken, ha lägena och inte göra mål?

– Ja, absolut, klart att det är en liten besvikelse. Men just nu känner jag mig glad över att vi har vunnit med 2–0 och jag tar med mig segern.

Sverige besegrade Ryssland 02:48