Sverige ute ur EM – efter mardrömsstart

avSimon Sjöstrand

Nytt mål av Viktor Gyökeres – men ny förlust.

Nu är Sverige utslaget ur U19-EM efter 1–2 mot Georgien.

Sverige är utslaget ur i U19-EM i Georgien. Bara ettan och tvåan går vidare från gruppen och efter 1–2-förlusten i premiären mot Tjeckien var de blågula pressade inför onsdagens möte med hemmanationen.

Då föll Sverige med 1–2 efter en mardrömsstart.

Och gissningen är att Giorgi Kokhreidze skrattade hela vägen till omklädningsrummet.

Slarv

Den 18-årige georgiern fick nämligen god hjälp av bortaförsvaret när han gjorde 1–0 redan i tredje minuten.

Vi tar det från början:

Max Svensson (som fick chansen från start i stället för Samuel Adrian) slog en svag passning till Besard Sabovic som stod på hälarna och missade bollen. Därefter halkade Thomas Poppler Isherwood till innan Kokhreidze dunkade in bollen i krysset.

Och mardrömmen slutade inte där.

Klassräddning

I 31:a gick Sverige bort sig igen. Claes Erikssons manskap tappade boll på offensiv halva och efter en snabb omställning lyckades till slut Giorgi Chakvetadze trockla in 2–0 sedan Juventus-backen Mattias Andersson inte hängt med i svängarna.

Fem minuter senare hade Georgien ett jätteläge att utöka till 3–0 när Giorgi Arabidze kom mer eller mindre fri, men Marko Johansson stod för en svettig räddning.

I stället reducerade måltjuven Viktor Gyökeres till 1–2 efter paus (BP-spelarens OCH Sveriges andra mål i turneringen), men roligare blev det inte för Sverige – trots att Isac Lidberg hade ett jätteläge att kvittera med sju minuter kvar.

Utslaget

Nu väntar Portugal i den sista gruppspelsmatchen på lördag, 18.00.

En betydelselös match för svensk del eftersom Portugal slog Tjeckien senare under onsdagskvällen.

OM Sverige skulle haft chansen att gå vidare hade Tjeckien varit tvunget att slå både Portugal och Georgien, samtidigt som Sverige hade varit tvunget att besegra Portugal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll