”Det kvittar – vi kommer vinna vilken match som helst”

Filippa Angeldahl om motståndet i kvartsfinalen

RIFU. Sverige ställs mot Japan i OS-kvartsfinalen, för den som vill veta.

För landslaget spelar det ingen roll vem som står på andra sidan.

– Det kvittar, vi kommer vinna vilken match som helst, säger Filippa Angeldahl.

– Hon är kaxig nu, replikerar Olivia Schough.

Sverige vann mot Nya Zeeland med bekväma 2–0 under tisdagskvällen vilket innebar gruppseger.

Kort efter matchen var det forftande oklart huruvida det skulle bli Japan eller Kanada i kvartsfinalen. Men Filippa Angeldahl var säker på sin sak:

– Det kvittar, vi kommer vinna vilken match som helst.

Olivia Schough skrattar till när hon får höra talas om Angeldahls raka budskap.

– Hon är kaxig nu, haha. Vi har gjort ett fantastiskt gruppspel. Jag vill inte flyga iväg för mycket så klart. Oavsett vilka vi möter kommer vi göra en bra match. Vi får se hur det blir, säger hon.

”Tror Japan passar oss”

Caroline Seger instämmer med Angeldahl även om hon uttalar sig något mer blygsamt.

– Det är ju frisk ödmjukhet, haha, men jag får väl ändå hålla med henne. Den känslan vi har nu i laget är väldigt bra, men vi behöver ändå behålla ödmjukheten och fokuset på den motståndare vi får. Vi vet vad vi kan men vi behöver visa det om och om igen. Det räcker inte bara att spela ett bra gruppspel, säger Seger.

Vilka vill du själv möta?

– Om jag måste välja hade jag nog valt Japan. Det är de bästa lagen kvar i turneringen, ska man vinna ett OS-guld ska man slå ut de bästa.

”Vi kan kontra ut dem”

Nu blev det till slut Japan som gick vidare som en av de bästa grupptreorna. När Seger möter Sportbladets övriga redaktion nere i mixade zonen en stund senare backar hon från sitt tidigare uttalande.

– Alla lag som är kvar är bra. Jag får nog ångra mig lite, säger hon och skrattar till.

Baserar du att det är bra att möta Japan på det här mästerskapet?

– Nej, men det känns som att de passar oss. Det är ett otroligt skickligt passningslag men jag tänker mer att speeden inte finns. Där har vi ganska mycket speed i anfallsspelet, kanske att vi kan kontra ut dem. Men det är ren spekulation.

Gerhardsson: ”Välorganiserat”

Förbundskapten Peter Gerhardsson kom med ett uttalande senare under kvällen.

– Först och främst är det skönt att det är klart vilket lag som väntar i kvartsfinalen, så vi nu har ett konkret motstånd att börja arbeta med inför fredag. Vi hade vår analytiker Anders Eriksson och Caroline Sjöblom kvar på arenan för att se matchen här idag och får en rapport från den senare ikväll, säger Gerhardsson.

– Vi har sett 1-0-segermatchen mot Australien som spelades inför OS men kommer nu uppdatera oss vidare med gruppspelsmatcherna i OS direkt. Men det vi sett av Japan hittills är att det är ett välorganiserat, kvickt och passningssäkert lag som varit målsnåla i de fyra senaste landskamperna, där inräknat Australiensegern samt de tre gruppspelsmatcherna här i OS som slutat 1-1 mot Kanada, 0-1 mot Storbritannien samt 1-0 mot Chile.

Kvartsfinalen mot Japan spelas på fredag med avspark 12:00, svensk tid.

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.