Tog kontakt – efter SVT:s EM-krönika

Foto: SVT
FOTBOLL

Kim Källström-affären började i en oväntad ände.

Allt tog fart med en intervju till SVT:s EM-krönika.

– Jag tänkte att det måste ligga något i det han säger, berättar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

I oktober 2016 gav Kim Källström en intervju till SVT:s EM-krönika. Mittfältaren skulle prata om Sveriges tidiga uttåg ur turneringen, men när reportern halkade över på en eventuell återförening med Andreas Isaksson i Djurgården skrattade 34-åringen fram "vi får se, vi får se".

Bosse Andersson anade ett visst allvar i det glada uttalandet och tog kontakt med Kim. Sportchefen hörde sig för om framtiden – och insåg att en snar hemkomst var osannolik.

– Kim öppnade upp för övergången i höstas när han var expertkommentator och jag tänkte att det måste ligga något i det. När vi började det nya året var förhoppningarna och möjligheten noll. Sedan hände något, säger Bosse Andersson.

Presenteras på söndag

Men Kim Källström och Grasshoppers blev osams och meddelade 31 januari att kontraktet skulle brytas. En vecka senare, nu i tisdags, flögs Källström till Stockholm för att diskutera de sista detaljerna med Djurgården. Under fredagen skrevs alla papper under och på söndag ska Kim presenteras i halvtid av hemmamatchen mot Vålerengen.

– Då får alla Djurgårdare hälsa honom välkommen. Sedan börjar han jobba för oss från och med måndag, säger Bosse Andersson.

Hur stor är värvningen för er?

– Ekonomiskt har vi gjort större affärer, men vi är stolta över att ha Kim Källström i Djurgården. Två av landslagets tre bästa spelare på 2000-talet spelar i Djurgården, säger han och syftar på Kim, Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel har inte träffat Kim men pratat med honom på telefon. Özcan är osäker på 34-åringens form men har redan tänkt ut en roll för honom på Djurgårdens innermitt.

– Jag tror att jag har en idé. Han kommer att få en viktig roll och bli lite av en spindel i nätet. Det är så jag ser honom framför mig. Vi får se vilken form han är och hur vi bäst ska utnyttja honom, säger han.

”Spetsas till – bara att tackla det”

Lagkaptenen Kevin Walker ser fram emot att träna med sin nya kollega. Han har aldrig träffat Kim men är bekant med hans pappa, tränaren Mikael Källström.

Walker inser att konkurrensen nu tätnar på Djurgårdens mittfält.

– Det är som i alla lag som aspirerar på att vinna någonting. Det kommer att vara en konkurrenssituation. Det spetsas till med hans kaliber, det är bara att tackla det, säger Walker.

ARTIKELN HANDLAR OM