Amalie Vangsgaard månadens spelare

Linköping och anfallaren Amalie Vangsgaard har fått en kanonstart på säsongen.

Efter fem mål på fem omgångar utses danskan till månadens spelare i april.

– Jag tycker att det är väldigt kul att spela med det här laget och jag har bra lagkamrater runt mig, säger Vangsgaard till Viaplay.

Följ ämnen i artikeln

Efter att lagkaptener, experter och supportrarna har sagt sitt står det klart att Linköpings Amalie Vangsgaard blir den första spelaren att utses till månadens spelare i damallsvenskan.

Nytt för i år är att supportrarna är med och röstar här på Sportbladet och Vangsgaard tog hem 51 procent av rösterna när fansen fick säga sitt.

Nomineringen för danskan lyder:

Med fem mål på de inledande fem omgångarna har Linköpings danska anfallare sett till att laget är med i toppen av OBOS Damallsvenskan. Med sin snabbhet och konsten att alltid vara på rätt plats i straffområdet är hon ett ständigt hot för motståndarlaget.

Framförallt är det matchen mot Hammarby som sticker ut för danskan. Hon avgjorde matchen på egen hand genom två snabba mål för att senare fullborda ett hattrick.

Amalie Vangsgaard prisas efter hennes succéartade start på säsongen.
Amalie Vangsgaard prisas efter hennes succéartade start på säsongen.

Till skillnad från i fjol så spelar Vangsgaard som anfallare i år. I fjol fick hon husera som wingback i Linköping.

– Det har varit jättebra. Jag har gjort mål men jag tycker också att det är väldigt kul att spela med det här laget och jag har bra lagkamrater runt mig, säger Vangsgaard.

Kvällens match mot Örebro fick Vangsgaard dock följa från sidan.

– Det känns bättre i dag än när jag fick min ryggskada och jag hoppas kunna spela på fredag, säger Vangsgaard.

På fredag väntar en tuff bortamatch mot Häcken.

Priset dels ut av intresseföreningen Elitfotboll Dam och Vangsgaard får ta emot Svenska Spels "Hejapris" och 10 000 kronor som skänks till valfritt CSR-projekt i klubben.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.