”Har ett psykologiskt övertag på Malmö”

Publicerad 2022-05-16

Djurgården är nöjda med spelet men har halkat efter i tabellen. 

Nu väntar "favoritlaget" Malmö FF.

– Vi har ett litet psykologiskt övertag, säger Hjalmar Ekdal.

Följ ämnen i artikeln

Djurgården målades upp som en guldutmanare till Malmö FF inför säsongen. Just nu ligger laget åtta i tabellen efter tre vinster, tre oavgjorda och tre förluster. 

Trots för många poängtapp är Djurgården nöjda med spelet. 

– Det kan inte fortsätta gå emot hur länge som helst. Problemet är att om du inte får med dig resultat så kommer det till slut sätta sig på självförtroendet, det är den biten det gäller att hålla vid liv. Vi spelar inte fantastisk fotboll hela tiden, men vi spelar bättre än de vi möter i varje match utan att få med oss resultaten. Fortsätter vi kommer vi att få med oss resultaten, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

”Det är frustrerande”

Hjalmar Ekdal är inne på samma spår. 

– Vi har en bra känsla och bra självförtroende. Vi spelade bra senast mot Elfsborg även om vi inte vann. Det är frustrerande att inte ha fått med oss poängen, men vi vet att i längden kommer det att betala av sig. Jag tror att vi är överens allihopa om att vi har gjort det ganska bra, men fått halvbra utdelning.

Hur stressande är det att halka efter i tabellen?

– Vi har ta en match i taget och känner att vi spelar bra och har chanser. Allt sitter nästan i princip. Det har gått så lite tid så det är farligt att bli stressad. Vi ska hålla oss lugna och lita på att det betalar av sig.  

I kväll väntar Malmö FF på Tele2 Arena. Ett lag som har passat Djurgården bra de senaste åren. Det blev förlust i cupsemifinalen för två månader sedan, men i allsvenskan har Djurgården bara förlorat ett av de sex senaste mötena (på bortaplan i juli 2020).  

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Vi möter ett topplag och då är alla taggade och vill spela sitt bästa. Malmö har historiskt sett haft lite svårt på Tele2 och där är vi starka. Vi har ett litet psykologiskt övertag bara av att spela på Tele2, säger Ekdal. 

Hjalmar Ekdal menar att Dif har ett psykologiskt övertag på MFF.
Hjalmar Ekdal menar att Dif har ett psykologiskt övertag på MFF.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.