Rosengård tillbaka i serieledning – efter dubbla drömmål

Publicerad 2022-05-16

Rosengård är tillbaka i serieledning.

Dubbla drömmål låg bakom 2–0-segern hemma mot Örebro.

– Jag är väldigt glad att vara tillbaka från start och göra mål, säger Jelena Cankovic.

Först dundrade Mia Persson in ett läckert högerskott efter sju minuter, och sedan placerade Jelena Cankovic in 2–0 med ett distansskott i krysset före paus.

Det räckte för att säkra tre poäng för Rosengård mot Örebro.

För Cankovic var det den första ligastarten den här säsongen. Mittfältaren har dragits med skadebekymmer, men var slutligen tillbaka i startelvan.

– Jelena är väldigt enkel att spela med, hon vinner mycket boll och är alltid tillgänglig, sade Mia Persson om sin lagkamrat till Viaplay i paus.

”Väldigt glad”

Cankovic spelade i 76 minuter och var belåten efter slutsignalen.

– Jag är väldigt glad att vara tillbaka från start och göra mål, och hjälpa laget att vinna. Det är tre viktiga poäng, säger hon till Viaplay.

Den regerande mästaren Rosengård skuggas av toppkonkurrenten Häcken i tabellen, som samtidigt vann med 3–1 hemma mot Kalmar.

Nykomlingen tog överraskande ledningen på Hisingen, men Häcken vände till vinst tack vare mål av Stine Larsen, Lotta Ökvist och Mille Gejl.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.