Malmö FF

Berget efter ryktena: ”Behövs ingen ny anfallare”

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ. Tolv mål på tre cupmatcher.

Men Malmö FF är ändå på väg att värva in en central anfallare innan den allsvenska premiären.

– Jag tycker inte att det behövs. Det får jag vara ärlig och säga, säger Jo Inge Berget.

Jo Inge Berget hade startat de två första cupmatcherna som central anfallare i Milos Milojevics 4–3–3-system men utan att göra mål.

I stället hade Malik Abubakari bytts in och gjort mål i båda matcherna.

I gruppfinalen mot IFK Värnamo på lördagen var Berget tillbaka på kanten och Abubakari fick starta centralt. Då kom målet. Berget satte 2–0 från nära håll i tomt mål efter ett inspel från vänster av Martin Olsson som skarvades vidare av Sebastian Nanasi i den 35:e minuten. 2–0 blev också slutresultatet när MFF säkrade gruppsegern och avancemanget till kvartsfinalen.

– Tyvärr gjorde ”Jib” mål från kanten och det var inte så bra, säger Anders Christiansen med ett leende.

Som alla vet vid det här laget så föredrar Berget att spela centralt i anfallet, som en ”nummer nio”, även om han under nästan hela MFF-tiden fått spela på en kant.

– Jag har försökt få honom som nummer nio i många år i MFF. Han gör det skitbra där också. Det är fördelen och nackdelen för honom, oavsett var han spelar så presterar han på väldigt hög nivå, säger Christiansen.

Jo Inge Berget.

”Spelar på lånad tid där”

På frågan om han håller med om att han presterar för bra på kanten och därför han inte får spela som nummer nio svarar Berget:

– Nej, det tycker jag inte. I dag var det några andra kantspelare som inte kunde spela och då blev det naturligt att jag spelade där. Jag spelar hellre bra där än gör en dålig match och hamnar helt utanför.

I fredags pratade Sportbladet mer med Berget om att han under Milojevic äntligen fått spela central anfallare sedan Antonio Colak återvänt till Grekland och Amin Sarr sålts till Nederländerna.

– Om jag får välja själv spelar jag där. När det blev som det blev med Amin öppnade sig en dörr där.

Men det har, sedan det stod klart att Colak inte skulle komma tillbaka, hela tiden surrats om att MFF ska värva en ny anfallare.

Det tror Berget också.

– Det känns som att det kommer att komma någon, om det blir nu eller till sommaren vet jag inte. Då spelar man där på lånad tid. Så har det varit i alla år nu. Jag brukar sluta på en kant ändå och det kan jag ta. Det är lugnt, säger norrmannen.

Milojevic: ny anfallare före premiären

Enligt Sportbladets uppgifter tidigare i veckan är MFF:s prio att ta hem Isaac Kiese Thelin ännu en gång.

När Sportbladet frågar Milos Milojevic om en ny anfallare är på gång så hymlar han inte om att det blir i det här fönstret och inte i sommar.

– Jag tror att det blir snart, att det blir innan allsvenskan börjar, säger MFF-tränaren.

Malmö premiärspelar den 3 april borta mot Kalmar.

Men får Berget bestämma så behövs det inte någon ny anfallare.

– Jag tycker inte det. Det får jag vara ärlig och säga. Om det hade varit jag som hade gjort fyra mål och inte Veljko i de första matcherna hade snacket kanske varit ett annat. Men jag känner att vi har folk på alla positioner. Det tycker jag, säger han till Sportbladet på fredagen.

Om att Berget har känslan av att spela ”på lånad tid” som central anfallare säger Milojevic:

– Jag tror att han är som alla andra: gör han tio mål och tio assist på en säsong är han nöjd oavsett om han spelar vänsterback, högerback eller anfallare. Allt handlar om prestation. Jag ser Jib som en av våra bästa spelare och som en av tre offensiva spelare i vårt system. Det spelar ingen roll om han spelar till vänster, höger eller i mitten.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Djupanalys 2022: Så bra är Malmö FF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Jo Inge Berget

Milos Milojevic

Isaac Kiese Thelin