Vändningen: Inget Rosenborg för Milojevic

Det har skrivits, spekulerats och diskuterats.

Nu är det klart – enligt initierade uppgifter till Sportbladet och källor inifrån Hammarby har Milos Milojevic bestämt sig för att tacka nej till Rosenborg.

Det personliga avtalet mellan Rosenborg och Milojevic var på plats och klubbarna var mycket nära att komma överens.

– Det vi kan säga just nu är att vi inte längre har någon dialog med Rosenborg och att Milos Milojevic fortfarande har ett kontrakt med Hammarby, säger klubbens ordförande Mattias Fri i ett uttalande.

Följ ämnen i artikeln

Den senaste veckan har varit minst sagt turbulent för Milos Milojevic, Hammarby och Rosenborg.

Norsk press kunde avslöja att Rosenborg arbetade med två parallella tränarspår som efterträdare till Åge Hareide, nämligen Bodös Kjetil Knudsen och Hammarbys Milos Milojevic.

Efter att Knudsen uppgavs ha tackat nej, riktades fokus mot Milojevic som till och med reste till Trondheim för ett möte med Rosenborgs representanter.

– Jag är här för att njuta av vädret, sa serben till journalisterna på plats.

Milojevic tackar nej till Rosenborg

Nu verkar diskussionerna nått vägs ände och ett slutligt besked vara på plats, erfar Sportbladet.

Enligt initierade uppgifter och källor med god insyn i Hammarby har Milos Milojevic under fredagsmorgonen bestämt sig för att tacka nej till Rosenborg.

Det personliga avtalet mellan Rosenborg och Milojevic var på plats - klubbarna var också mycket nära att komma överens om en affär.

Rosenborg-legendaren Nils Arne Eggen var delaktig i rekryteringsprocessen och har en helt annan bild av skeendet.

– Ni ska ha klart för er att att det var Rosenborg som sa nej till Milos, inte tvärtom, säger Eggen till norska Nidaros och fortsätter:

– Han hade inte tillräckligt med erfarenhet och kommer från en annan kultur. Dessutom skulle han ha med sig en räcka av serbiska assistenter. Vi i RBK har skapat oss själva. Tillsammans ska vi utveckla oss och nå toppen.

Hammarby uttalar sig

Under fredagseftermiddagen publicerade Hammarby ett pressmeddelande på sin hemsida där man kommenterar den uppkomna situationen.

– Vi har full förståelse för att våra supportrar och medlemmar vill ha besked kring läget som uppstått. Samtidigt har det varit svårt för oss som klubb att kommentera det, då vi inte varit en del av alla diskussioner som hållits. Det stämmer att Rosenborg visat konkret intresserade för Milos och att vi haft diskussioner med båda dessa parter. Det vi kan säga just nu är att vi inte längre har någon dialog med Rosenborg och att Milos Milojevic fortfarande har ett kontrakt med Hammarby. Det är förstås en speciell situation som uppstått och vi för diskussioner inom Hammarby kring hur vi ska hantera den. Klubben kommer att kommunicera alla uppdateringar i frågan löpande, säger Hammarby Fotbolls ordförande Mattias Fri.

Sportbladet har sökt Milos Milojevic och Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.