Stjärnans chock i häktet: ”Bröt ihop”

Benjamin Mendy placerad på specialavdelning

Benjamin Mendy.
Benjamin Mendy.

Benjamin Mendy sitter anhållen misstänkt för fem fall av sexualbrott.

Enligt uppgift ska Manchester City-stjärnan ha brutit ihop på anstalten efter ett missförstånd där han trodde att han skulle få ”VIP”-behandling.

– Det var en väckarklocka för honom, säger en källa enligt The Sun.

Följ ämnen i artikeln

Benjamin mendy friad från våldtäktsanklagelser mot fyra kvinnor

I helgen kom nyheten att Premier League-spelaren Benjamin Mendy, 27, gripits av polis och anhållits, misstänkt för fyra fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt övergrepp.

Fransmannen hålls just nu i förvar på HMP Altcourse-anstalten i utkanterna av Liverpool. Han har ansökt om borgen men fick i dag avslag och ska därmed sitta kvar i häktet till den 10 september, då rättegången inleds.

Nu kommer The Sun med uppgifter inifrån anstalten.

Placerad på ”VP”

Enligt den engelska tabloiden ska Mendy ha blivit ”chockad” över att han inte blev häktad i sin frånvaro och fick återvända hem till sin lyxvilla i Cheshire.

I stället har han placerats i den så kallade ”VP”-avdelningen – en avskild del av anstalten för ”vulnerable prisoners”, ofta sexualförbrytare, som bedöms vara utsatta för högre risk än andra.

Fotografer tar bilder genom rutorna på ett fordon, i vilket Benjamin Mendy befinner sig för att köras till häktet.
Fotografer tar bilder genom rutorna på ett fordon, i vilket Benjamin Mendy befinner sig för att köras till häktet.

”Väckarklocka”

Enligt The Sun ska stor förvirring ha uppstått när Mendy informerades om att han skulle placeras på ”VP”-avdelningen då fransmannen ska ha trott att det handlade om en ”VIP”-avdelning.

27-åringen uppges ha brutit ihop efter insikten.

– Det var en väckarklocka för honom när han såg cellen och insåg vilka andra intagna han skulle placeras med. Han var inte nöjd, säger en källa.

Manchester City har stängt av Benjamin Mendy i väntan på rättegången. Brotten han misstänks för ska ha skett mellan oktober 2020 och augusti 2021.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.