”Mino Raiola flyger till Manchester i januari”

Agenten uppges ha bokat möte med Manchester City om Erling Haaland

Mino Raiola flyger till Manchester i januari för diskutera Erling Haaland. England rasar mot ungerska supportrar och Frank Lampard uppmanas att ta Newcastle-jobbet – av Olivier Giroud.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Erling Haalands agent Mino Raiola väntas diskutera med Man City om en övergång för 21-åringen till sommaren, rapporterar Times, och nämner ett inplanerat möte i januari mellan parterna.

Anfallarens kontrakt med Dortmund, som löper ut 2024, inkluderar en utköpsklausul på 64 miljoner pund (ca 762 miljoner kr) som aktiveras 2022.

Norrmannen sägs vara högst upp på Citys lista över önskade nyförvärv. Pep Guardiola har tvingats klara sig utan en ”äkta” nia sedan försöket att värva Harry Kane från Tottenham misslyckades.

– Han (Haaland) lever inte bara på sin snabbhet, kvaliteten när han tar emot bollen, hur han länkar spelet med lagkamraterna, hur stark han är i luften ooch avsluten. Han är en spelare av toppklass som bara kommer bli bättre, sa Guardiola i våras i samband med Champions League-spelet.

Erling Braut Haaland ryktas till Manchester City.
Erling Braut Haaland ryktas till Manchester City.

DAGENS SKANDAL

John Stones räddade en poäng för England i mötet med Ungern på Wembley genom sitt kvitteringsmål. Det mesta av efterspelet har däremot handlat om vad som hände på bortasektionen.

ITV:s tv-bilder visar hur ett tjugotal matchvärdar/poliser försökte ingripa efter vad som sägs ha varit rasistiska kommentarer från tillresta, ungerska åskådare – men tvingas retirera då de själva blir attackerade. Publik på samma sektion höll även upp en banderoll med ett kritiskt budskap gentemot engelsmännens val att knäböja innan avspark, enligt Daily Mail.

– Om de håller upp sådana skyltar mot det som vi står för som nation har jag inget bra att säga om dessa fans, inte ens som människor, säger Stones och tillägger:

– Det är upprörande och fel.

Ungerns förbundskapten Marco Rossi ville inte kommentera händelserna på läktarna. Engelsk media verkar däremot vara överens om att Fifa behöver agera mer kraftfullt mot just Ungern: ”Straffen som delas ut till länder vars supportrar missköter sig – och vi pratar inte enbart om Ungern nu – är alldeles för milda”, skriver bland annat Daily Mirror.

Ungerska fansen kritiseras.
Ungerska fansen kritiseras.

DAGENS CITAT

– Vinna Champions League? Jag är troligtvis inte kvar när det händer, säger Jonjo Shelvey till Daily Mail. Newcastle-mittfältaren är en av de första spelarna att kommentera de nya ägarna och vad som kan vänta klubben i framtiden.

Giroud hoppas Lampard får nytt jobb
Giroud hoppas Lampard får nytt jobb

DAGENS UPPMANING

Olivier Giroud uppmanar Frank Lampard att ta Newcastle-jobbet om frågan kommer. Efter Mike Ashleys uttåg och PIF:s intåg väntas en ny huvudtränare anställas i Steve Bruces ställe. De senaste dagarna har Lampard, klubblös sedan han tvingades lämna Chelsea i början av 2021, poppat upp som ett alternativ.

Giroud, som också lämnat Chelsea för Milan, har fortfarande kontakt med Lampard.

– Jag har pratat med honom en del under året och jag tror han ser fram emot att ta sig an en ny utmaning, säger fransmannen till talkSPORT och syftar på Newacastle-ryktena.

– Det är definitivt ett bra alternativ för honom. Jag tycker Newcastle är en stor klubb i Premier League och det vore en bra chans för honom att studsa tillbaka och visa sina kvaliteter.

DAGENS GLÄDJEBESKED

N’Golo Kanté och Reece James sägs vara tillgängliga inför Chelseas Premier League-möte med Brentford på lördag. Kanté ska vara frisk efter att ha testats positivt för covid-19 och James krånglande fotled är på bättringsvägar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.