Ilskan mot Guardiola: ”Håll dig till fotbollen”

Pep Guardiola har fått Man City-supportrarna efter sig över matchintervjun häromdagen. Dessutom är det (återigen) bråk i Newcastle och en Championship-tränare har fått sparken.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS BESVIKELSE

Pep Guardiola uppmanas betala för Man City-supportrarnas biljetter ur egen ficka. Det var efter att spanjoren kritiserat de många tomma stolarna i Champions League-mötet med RB Leipzig som irritationen blossade upp.

Under onsdagen beräknades cirka 38 000 personer ha tagit sig till Etihad. Arenans kapacitet ligger på runt 54 000.

– Jag skulle vilja att fler tar sig till matchen på lördag, sa Guardiola till BT Sport efter segern och syftar på mötet med Southampton.

– Vi behöver folket på lördag. Snälla, för vi kommer vara trötta. Jag bjuder in alla att komma nästa lördag, 15.00, kom och se matchen.

Kevin Parker, ordförande i Citys officiella supporterförening, är inte nöjd över uttalandet.

– Det förvånade mig. Jag förstår inte riktigt vad det har med honom att göra. Han förstår inte att människor kan ha saker som förhindrar att de kan ta sig till Etihad en onsdagkväll klockan åtta. De har barn att tänka på, de kanske inte har råd, det finns fortfarande Covid att ta hänsyn till... Jag förstår inte varför han uttalar sig så, säger Parker enligt The Guardian.

– Han är absolut den bästa tränaren i världen men, sagt på snällast möjliga vis, jag anser att han borde hålla sig till det. Det tog udden av en väldigt bra kväll. Folk pratar mer om Peps uttalande än den fantastiska matchen.

Daily Mail tar fasta på Parkers förslag att tränaren borde donera biljetter på egen hand:

– Pep tjänar säkert 300 000 pund under en vecka. Om han köpte biljetter till ungdomar i området skulle arenan garanterat fyllas, om det nu är ett så stort problem för honom.

Pep Guardiola.
Pep Guardiola.

DAGENS GRUFF

Att Newcastle har interna problem är inget nytt. Tränaren Steve Bruce hamnade i hetluften flera gånger förra säsongen, bland annat efter ett bråk med Matt Richie. Enligt Daily Mail anser spelarna fortsatt att Bruce agerar oprofessionellt. Särskilt sedan han åkt på en fyra dagar lång semester till Portugal under landslagsuppehållet.

Häromdagen var det däremot assisterande Graeme Jones som hamnade i en dispyt med Dwight Gayle under träningen. En frän ordväxling ska ha slutat med att kaptenen Jamaal Lascelles tvingades gå emellan, uppger tidningen.

DAGENS SILLY

Jesse Lingard väckte en del klubbars intresse inför säsongen (inte minst West Ham). När fönstret stängde var 28-åringen fortfarande kvar i Manchester United, en klubb han kan tänka sig att stanna i så länge speltid finns.

Förra säsongen gjorde han inte en enda match för Man United innan flytten till West Ham. Förra helgen blev det ett mål mot Newcastle, följt av en förödande hemåtpass mot Young Boys i Champions League (1–2).

– Han har ett år kvar på kontraktet och klubben för samtal med honom och hans pappa, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer på sin presskonferens.

– Vi ser honom som en United-spelare i framtiden. Jesse kom tillbaka till oss efter en fantastisk sejour i West Ham. Vi vill verkligen se honom från sin bästa sida den här säsongen. Vi hoppas på att få behålla honom, han är en United-spelare rakt igenom.

DAGENS CITAT

– Det är smärtsamt att sätta på tv:n och se de lagen spela och inte Arsenal, säger tränaren Mikel Arteta och syftar på veckans Europamatcher. Londonklubben missade som bekant spel i de europeiska turneringarna för första gången på 25 år.

DAGENS NOBBNING

Rangers vägrade släppa in Chris Sutton och Neil Lennon på Ibrox under gårdagen. Den gamla Celtic-duon var tänkt som experter under Europa League-matchen mot Lyon för BT Sport, men nekades av Rangers på grund av säkerhetsskäl.

Polisen i Skottland menar att de inte var involverade i beslutet som Sutton hävdar togs av Rangers-direktören Stewart Robertson. ”Härligt att se att Rangers inkluderingskampanj ’Everyone, anyone’ fungerar”, twittrade en irriterad Sutton.

DAGENS AVSKED

Nottingham Forest är helt under isen och ligger just nu sist i Championship. Under gårdagen tvingades därför tränaren Chris Hughton lämna. Tippad att ta över krisklubben är Steve Cooper som lämnade Swansea i juli. Det ska vara Coopers förmåga att utveckla unga spelare som lockar Forest, enligt Daily Mail.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.