Lindelöfs svar på Erikssons kritik

”Tycker jag har sagt vad jag tycker”

Uppdaterad 2021-11-15 | Publicerad 2021-11-13

Magdalena Eriksson kritiserar herrlandslaget spelare och efterlyser ett tydligare ställningstagande mot att VM ska spelas i Qatar.

Nu svarar Victor Nilsson Lindelöf.

– Då har hon kanske inte lyssnat på vad jag har sagt, säger lagkaptenen.

I en artikel i Inews uttrycker damlandslagets lagkapten Magdalena Eriksson kritik mot att herrlandslagets spelare inte tagit tydligare ställning mot att fotbolls-VM 2022 ska spelas i Qatar.

”Jag har inte hört många spelare tala ut än, och personligen är jag besviken på våra svenska spelare för att de inte har tagit tydligare ställning. Jag förväntar mig inte att alla har en åsikt, men de som har en uppmanar jag att uttrycka sig eftersom de har en stor plattform”, skriver hon, bland annat.

”Har sagt vad jag tycker”

Under lördagens presskonferens bemötte Victor Nilsson Lindelöf kritiken.

– Jag tycker att jag har sagt vad jag tycker och tänker vid tidigare presskonferenser. Jag vet inte var hon har hört det eller vad hon tycker att jag skulle gjort annorlunda. Jag har inte hunnit läsa vad hon skrivit, säger Lindelöf och ber sedan Sportbladets utsända reporter läsa upp utdrag från artikeln.

Efter att ha fått stycken uppläst för sig står Lindelöf på sig.

– Som sagt, jag tycker att jag var ganska tydlig när jag satt här förut och pratade om det. Det är ganska svårt för mig att ändra på var VM kommer spelas. Men jag har ändå sagt vad jag tycker och tänker. Då har hon väl kanske inte lyssnat på vad jag har sagt…

– Men jag tror absolut att om jag hade pratat med henne så hade vi tyckt exakt likadant.

”Bra att lyfta”

Lindelöf har vid en tidigare presskonferens sagt följande om att VM spelas i Qatar:

– Det är bra att man lyfter frågor och skapar diskussion. Om vi tar Qatar så har det inte varit bra där och vi vill förbättra, så det är bra att lyfta för att få folk att lyssna. Det är inga problem för mig att svara på såna frågor, det är bra att skapa debatt.