Allsvenskan i fotboll

Målskytt igen – efter 15 månaders väntan

Av: 

Josip Ladan

Paulinho jublar efter sitt första allsvenska mål på 15 månader.
Paulinho jublar efter sitt första allsvenska mål på 15 månader.

FOTBOLL

Det tog 15 månader, men nu är nollan spräckt.

I sin första start för säsongen gjorde också Paulinho sitt första mål – sedan augusti 2020. Hammarby körde till slut över Degerfors med 4–1 i jakten på Europaplatserna.

– Jävligt starkt av oss att komma hit och göra en så bra match som vi gör, säger Gustav Ludwigson i Discovery+.

Det var in i det sista oklart om matchen överhuvudtaget skulle spelas på Stora Valla med tanke på planens skick.

Spel blev det till slut, även om mattan gjorde sitt för att försvåra möjligheterna till skönspel.

Det brydde sig Hammarby inte nämnvärt om, utan försökte hålla bollen längs med marken så mycket det gick - trots det kom det första målet på en fast situation.

Mads Fenger vek in en vänsterhörna som träffade en framrusande Björn Paulsen perfekt på pannan. Hammarbyförsvararen behövde inte mer än sätta dit huvudet och ledningsmålet var ett faktum.

Paulsen skulle spela huvudrollen mindre än kvarten senare när han var på utflykt i offensivt straffområde - Sean Sabetkar var klumpig, fällde Paulsen och Kristoffer Karlsson blåste straff.

Astrit Selmani klev fram och satte iskallt 2–0 mitt i målet.

Björn Paulsen.

Senaste målet i augusti 2020

Många höjde på ögonbrynen när Hammarbys startelva presenterades - i anfallet tog nämligen Paulinho plats efter sina många och långa skadeproblem.

Utdelningen skulle också komma för brassen, när han satte en retur på ett tungt skott signerat Jeppe Andersen. Bollen i nät och Paulinhos första mål sedan den 22 augusti 2020.

I och med segern hakar nu Hammarby på AIK och Elfsborg i kampen om Europaplatserna.

Gustav Ludwigson efter matchen:

– Jävligt starkt av oss att komma hit och göra en så bra match som vi gör. Alla var medvetna om vilken match det skulle bli och hur planen skulle se ut, det handlar bara om karaktär och att visa att man vill vinna mer, säger han i Discovery+.

– Klart att vi går för en Europaplats, sen vet vi att vi måste ha lite resultat med oss. Vi får hoppas på att det faller rätt.

Degerfors tuffa sits i botten av tabellen är därmed också intakt. Värmlänningarna är kvar på kvalplats, en poäng bakom Halmstad och tre bakom Mjällby.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Bank: Kan IFK Göteborg åka ur allsvenskan?

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Degerfors IF

Paulinho