VM-kval i fotboll

Sebastian Larsson lagkapten i Granqvists frånvaro

Av: 

Fredrik Andersson

Johan Flinck

Michael Wagner

FOTBOLL

Andreas Granqvist kommer inte till spel.

Då tar Sebastian Larsson över lagkaptensbindeln.

– Man är stolt, säger mittfältaren.

Sverige tar i morgon, torsdag, emot Georgien i den första matchen i VM-kvalet. Andreas Granqvist är ett av namnen som är med under pågående samling, men den skadedrabbade mittbacken kommer inte spela några matcher, utan är i stället med som ”femte mittback”. 

Frågan inför morgondagens match har därför varit: vem ska bära lagkaptensbindeln när ”Granen” inte är med? Svaret lämnade förbundskapten Janne Andersson efter onsdagens träning – det blir Sebastian Larsson.

– Jag har haft äran tidigare, det är något man är stolt över och som känns väldigt bra, säger mittfältaren under torsdagens presskonferens.

Förbundskaptenen berättade att han är ”ganska klar i huvudet” gällande morgondagens startelva, men att han vill stämma av med det medicinska teamet innan. Startelvan kommer spelarna får ta del av under kvällen.

Tre spelare saknas

– Det är ett lag som har ett antal tekniskt individuella spelare som vill spela sig fram i plan. De har inte gjort några jätteresultat på det sättet, de missade att ta sig till EM via Nations League. Det är ett lag som är lägre rankat, men som ska behandlas med allra största respekt. Vi får se lite hur det kommer se ut i morgon, vi har visat bilder på deras spel som vi alltid gör. Framför allt har vi jobbat på våra egna grundprinciper, säger förbundskaptenen om Georgien.

Till morgondagens match mot Georgien kommer tre spelare inte till spel: Marcus Berg, Andreas Granqvist och Joakim Nilsson.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Sebastian Larsson blir lagkapten i Sveriges VM-kval mot Georgien.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

VM-kval i fotboll

LÄS VIDARE

Svenska folket: ”Granen” ska vara lagkapten

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

VM-kval i fotboll

Fotboll

Herrlandslaget i fotboll