Superettan

Landskrona klara för superettan

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Landskrona tar klivet upp till superettan.

Det står klart efter eftermiddagens kvalrysare mot Dalkurd.

– Extremt känslosamt, säger Niklas Nielsen som är tillbaka i elitfotbollen efter att som tonåring förklarats idrottsinvalid.

Landskrona Bois är återigen ett superettanlag.

Med 2–0 i ryggen från hemmamötet med Dalkurd klarade man av även bortamötet. Samuel Holm gav visserligen nerv till dubbelmötet med 1–0 i andra halvleks absoluta inledning men när Landskrona Bois Filip Olsson kvitterade med tio kvar var saken klar.

– Jag tänkte bara att jag skjuter, den gick mellan benen så det var tur. Det var miljoner tankar och ingen på en och samma gång, säger Olsson.

”I fjol spelade jag division fem”

Efteråt var det tårar på många håll, inte minst hos Niklas Nielsen som återvänt till fotbollen efter att ha förklarats idrottsinvalid som tonåring efter tre korsbandsskador. Nu, nio år senare och utan korsband, är han elitfotbollsspelare igen.

– Det har gått fort, förra sommaren spelade jag division fem och nu är jag i superettan, säger han och fortsätter:

– Det var sjukt känslosamt, det är tio år sedan senast jag var med här och jag trodde aldrig jag skulle få uppleva det igen. Extremt fantastiskt, säger den forna supertalangen.

Drama på Vångavallen

För Dalkurd är det här ett ras från allsvenskan till division ett på två säsonger.

Ännu större drama var det på Vångavallen. Där såg Mattias Håkanssons mål i 26:e minuten ut att räcka för att hålla undan Brommapojkarna i dubbelmötet. Men i 92:a minuten kvitterade BP och tog därmed matchen till förlängning och straffar.

Där missade båda rutinerade BP-skyttarna Philip Haglund och Gustav Sandberg Magnusson medan TFF var hundraprocentiga. Därmed behåller de sin plats i superettan.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

Landskrona BoIS

Trelleborgs FF

IF Brommapojkarna