Elias Andersson lämnar Sirius

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Elias Andersson lämnar Sirius
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Elias Andersson lämnar Sirius

Sirius fortsätter tappa.

Mittfältaren Elias Andersson lämnar Uppsalalaget.

Enligt Expressen är han överens med Djurgården.

24-årige Elias Andersson har efter tre och ett halvt år gjort sin sista match i Sirius. Det utgående kontraktet förnyas inte, och han missar den avslutande allsvenska omgången eftersom Andersson är avstängd.

– Jag har trivts bra här i Sirius och känt mig varmt välkommen av fansen och hela klubben sedan dag ett. Därför känns det verkligen speciellt att lämna. Hela klubben har varit med och gjort mig till en bättre fotbollsspelare, säger Elias Andersson till Sirius hemsida.

Överens med Djurgården

Under sin avslutande säsong i Sirius, som ligger tia inför sista omgången, gjorde Elias Andersson sex mål och två assist på 28 allsvenska matcher.

Detta är Uppsalalagets andra tunga tapp på kort tid, nyligen meddelade tränaren Henrik Rydström att han lämnar klubben efter säsongen.

Elias Andersson går från Sirius som bosman. Tidigare i veckan kunde Sportbladet berätta att Djurgården varit i kontakt med Andersson. Nu skriver Expressen att han är överens med Djurgården.

Och kan förstärka ett mittfält som blir av med sin stomme som Fredrik Ulvestad och Jesper Karlström bildat. Karlström är klar för polska Lech Poznan, medan bosman-lämnande Ulvestads nästa klubbadress ännu inte är bekräftad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.