Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Petad – sparkade boll mot tränaren

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Simon Hedlund.
Foto: BILDBYRÅN
Simon Hedlund.

Given i Bröndby.

Men plötsligt på läktaren i helgen.

Enligt BT tycker truppen att Simon Hedlund har gått över gränsen.

Simon Hedlund, med förflutet i Elfsborg, verkar ha hamnat i en dispyt med sin klubb Bröndby. Danska BT skriver att såväl spelare som ledare på sistone har börjat förlora förtroende för den 27-årige yttern.

Det hela ska ha inletts för någon vecka sedan. På träning ska Hedlund i irritation ha sparkat en boll mot assisterande tränaren Jesper Sörensen.

– Jag vill inte gå in på några detaljer. Om du tittar på en vanlig träning sker 99,9 procent av allting innanför ramen, men ibland gör det inte det. Det går inte att förneka. När det sker, hanterar vi det. Punkt, säger Bröndbys tränare Niels Frederiksen till BT.

Bortförklarade med skada

Hedlund har ingått i Bröndbys startelva i de fem inledande omgångarna. Men i helgens möte med regerande mästarlaget Midtjylland var han utanför truppen – det ska ha varit ett straff. För efter en svajig träningsvecka ska Frederiksen ett par dagar innan match ha informerat Hedlund att han var benägen att sätta svensken på bänken.

Ett besked Hedlund inte ska ha tagit med ro, och efteråt ska han ha bortförklarat petningen med skada. Men han tränade, om än med lägre intensitet, som vanligt fram till matchen.

– Jag bedömer hans träningsinsatser, och jag anser att andra hade gjort bättre ifrån sig, säger tränare Frederiksen.

Med Hedlund på läktaren förlorade Bröndby matchen mot Midtjylland med 2–3. I morgon, söndag, ska tabellfyran möta Ålborg på bortplan.

Sportbladet söker Simon Hedlund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: