Elanga målskytt i landslagsdebuten

FALKENBERG/STOCKHOLM. Debut för U21-landslaget.

Då slog Anthony Elanga till direkt.

– Jag är väldigt nöjd, säger 19-åringen till Sportbladet.

Poya Asbaghis nya U21-landslag visade upp sig för första gången under torsdagen. Och det inför publik på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg.

Blågult fick en smakstart.

Redan efter fem minuters spel slog Benjamin Nygren frisparken som AIK:s Robin Tihi nickade in i egen kasse.

Åtta minuter senare small det igen.

Efter en spelvändning från högerkanten letade sig bollen ut till Anthony Elanga långt ner på vänsterkanten. Elanga väggspelade med Rami Hajal innan hann elegant borrade upp lädret i det bortre krysset.

Förbundskapten Asbaghi höll sitt ord från gårdagens träning och gav sina spelare speltid. I paus byttes hela nio spelare ut och innan matchen var slut var hela startelvan utbytt.

”Jättenöjd”

Men några fler mål blev det inte i andra halvlek, utan mötet slutade 2–0 till Sverige.

– Med tanke på att vi bara haft tre träningar och knappt presenterat oss för varandra är det definitivt godkänt, man kan inte kräva så mycket mer. Jag är jättenöjd med spelarnas insats och att de anammat så mycket som de har kunnat de här dagarna – och jag är övertygad att vi kommer hitta en ännu högre nivå i vårt spel. En imponerande laginsats, säger Asbaghi.

Benjamin Nygren var i paus inne på att ”det känns som vi spelat en längre tid tillsammans än de första 45 minuterna”.

– Jag tycker kemin mellan spelarna på plan fanns där utifrån den halvleken han utgick ifrån, det är också spelare som vi hoppas ska passa varandra och komplettera varandra på ett bra sätt. Man brukar säga att ”lika barn leka bäst”, lite så var det där ett tag under perioder i första, säger Asbaghi.

Vad säger du om Elangas strut?

– Klassavslut. Jättevackert mål.

Elanga själv:

– Jag är väldigt nöjd, det var en bra kombination med Rami (Hajal), en väldigt bra pass av honom. När jag fick passen visste jag redan vad jag skulle göra. Jag såg att det fanns en stor yta på målvaktens vänstra sida, jag sköt och var väldigt glad när den gick in, säger han.

Samma startelva?

Även Elanga håller med Nygren.

– Vi träffades i måndags, men redan på träningen kändes det som vi spelat tillsammans en lång tid, det visade vi på planen i dag. Vi har bra kemi, vi måste bara fortsätta så här. Nu har vi en match till vi måste fokusera på.

Nästa match är nästa tisdag, då inleds EM-kvalet mot Luxemburg.

Får vi se samma startelva då?

– Det får vi se, vi fick en hel del bra svar från alla i dag, men det här var inte en elva som vi per automatik tänkte ska starta nästa match. Vi hade på förhand planerat att vi skulle byta ut hela laget, säger Asbaghi.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.