Sölvesborgs GoIF

Seger gör att Sölvesborg är klart för division 2

Av: 

Sportbladets textrobot

FOTBOLL

Matchen hemma mot Ronneby i division 3 sydöstra Götaland i fotboll slutade 4–1 (1–1). Det gör att Sölvesborg är klart för division 2.

– En underbar seger som efter Ljungbys poängtapp gjorde att vi vann serien! Vi började matchen bra och fick ganska tidigt hål på Ronneby. Men efter deras kvittering kändes det som att lite nervositet smög sig in och vi avslutade första halvlek lite tveksamt. Andra halvlek genomförde vi däremot riktigt bra och efter vårt tidiga 2-1-mål hade vi full kontroll. Oerhört kul att vinna serien, grabbarna har gjort en fantastisk säsong! Extra kul att vårt U-lag fixade avancemang till div 4 samma dag, kommenterade Sölvesborgs tränare Daniel Nilsson efter matchen.

Ronnebys tränare Pär Ekström tyckte så här om matchen:

– Matchen vinns av Sölvesborg på grund av att de var bra. Vi gör en klart hedersam match och håller bra moral hela vägen. Vi blev för tunna efterhand under säsongen av olika anledningar och det straffar sig naturligtvis. Vi gjorde det vi kunde efter förutsättningarna ändå och många matcher kunde trots allt ha gett poäng. Marginalerna är inte med oss.

Ronneby åker därmed ur division 3 sydöstra Götaland.

Det här innebär att Sölvesborg nu har fyra segrar i följd.

Målgörare för Sölvesborg var Samir Blekic, Marcus Ekenberg, Gustaf Lindroth och Anton Magnusson, medan Ronnebys enda mål gjordes av Nisse Ekström.

Det här betyder att Sölvesborg är kvar på första plats.

I nästa match möter Sölvesborg Nybro borta och Ronneby möter Växjö Norra hemma. Båda matcherna spelas söndag 4 oktober 14.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sölvesborgs GoIF

Ronneby BK

Fotboll