Kunde ha fått Citys stjärna för ’reapris’

Fyra storklubbar tackade nej

Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

avAndreas Käck

FOTBOLL

12 mål på 18 matcher.

Gabriel Jesus, 20, har fått en flygande start på sin Premier League-karriär.

Nu avslöjas att fyra andra storklubbar hade förtur på Manchester Citys stjärna – men valde att nobba.

Hemma i Brasilien pekades han ut som landets nästa storstjärna.

Till slut var det Manchester City som la vantarna på Gabriel Jesus. Den då 19-årige brasse-anfallaren köptes loss från Palmeiras för motsvarande 300 miljoner kronor.

Och han har tagit Premier League med storm.

På 18 matcher har han gjort 12 mål, och i början var han så pass bra att han konkurrerade ut Sergio Agüero från startelvan.

Den sistnämnde är nu tillbaka – i ryslig form – och bildar numera ligans kanske vassaste anfallsduo, tillsammans med just Jesus.

– Gabriel har hjälpt oss väldigt mycket sedan han kom hit. Han passar perfekt ihop med Sergio och hans energi är väldigt viktig i vårt presspel. Han är en riktigt bra anfallare, sa tränaren Pep Guardiola till klubbens hemsida häromdagen.

Enda som ringde

Men varför hamnade Jesus i Manchester City?

Varför gick han inte till exempelvis Barcelona och förde det brasilianska arvet vidare efter landsmän som Neymar och Ronaldinho?

– Därför att Pep Guardiola var den enda managern som ringde mig. Det fanns bud från andra klubbar, men det var bara Pep som ringde mig personligen, har Jesus sagt tidigare.

Alla tackade nej

Nu avslöjar den respekterade tidningen Kicker vilka klubbar det handlar om. 

Enligt den tyska tidningen ska Barcelona, Real Madrid, Manchester United och Bayern München ha haft en option på spelaren. Kvartetten ska alla ha haft möjligheten att köpa loss honom för ”reapriset” 25 miljoner euro, alltså 7 miljoner euro billigare än vad Manchester City betalade.

Men alla tackade nej.

Gladast för det är nog Manchester City.


Läs också: Patrik Brennings dokument om Gabriel Jesus

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM