Bekräftat: Ljungberg sparkad från klubben

Tvingas bort fyra omgångar in i säsongen

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg tvingas lämna tränarjobbet i tyska Wolfsburg.

Det står klart sedan huvudtränaren Andries Jonker på måndagen fått sparken.

Foto: Andreas Bardell
Ljungberg.

Den 27 februari bekräftade Wolfsburgs nytillträdde tränare Andries Jonker att han skulle ta med sig Fredrik Ljungberg, då P15-tränare i Arsenals akademi, till den tyska klubben.

– Det var inte det lättaste att lämna Arsenal men samtidigt kände man stoltheten när ens närmaste chef kan välja vem som helst men vill att du ska vara hans assistent i en klubb som Wolfsburg i Bundesliga. Så det är klart att det var naturligt att jag ville göra det. Men jag har fortfarande en nära kontakt med Arsenal, sa Ljungberg till Sportbladet i juli.

Förhandlar med ersättaren

Men duon blev inte långvarig i Bundesliga-klubben. På måndagen bekräftar Wolfsburg att Jonker och hela hans tränarteam fått sparken.

Foto: Peter Steffen / TT / NTB Scanpix
Jonker, th, i mötet med Dortmund.

– Att ta beslutet att byta huvudtränare så här tidigt på säsongen var inte ett lätt beslut för oss men under de interna samtal vi haft kom vi fram till att vi vill ta oss an kommande utmaningar med ett nytt tränarteam, säger klubbens vd Wolfgang Hotze.

Jonker och Ljungberg räddade i våras kvar Wolfsburg i Bundesliga efter kvalspel. Fyra omgångar in i årets säsong ligger klubben på 14:e plats i tabellen.

Senare under måndagen presenterade Wolfsburg förre Mainz-tränaren Martin Schmidt som Jonkers ersättare.

ARTIKELN HANDLAR OM