Klart: Bendtner klar för Rosenborg

Foto: Rosenborg BK
FOTBOLL

Nicklas Bendtner är klar för Rosenborg.

Den 29-årige anfallaren har skrivit på för tre år med den norska storklubben.

– En fantastisk värvning för oss och för norsk fotboll, säger Rosenborgs tränare Kåre Ingebrigtsen till klubbens hemsida.

Trots en knackig karriär är Nicklas Bendtner en profil i fotbollsvärlden. 29-åringen, som blev ”Lord Bendtner” för två år sedan, återvänder till nordisk fotboll.

Bendtner har tillhört Arsenal, Birmingham, Sunderland, Wolfsburg, Juventus och Nottingham Forest under sin fotbollskarriär. Men anfallaren har lämnat Championship i England - han har valt att flytta till Norge.

”Vara stolta över”

Dansken har skrivit på för storklubben Rosenborg. Han har signerat ett treårigt avtal.

– En fantastisk värvning för oss och norsk fotboll. En sådan profil ska Rosenborg och norska ligan vara stolta över, säger huvudtränaren Kåre Ingebrigtsen.

”Pappa perfekt”

Christian Gytkjaer lämnade Rosenborg i januari. Den målfarlige anfallaren flyttade till tyska 1860 München och norrmännen har letat efter en ersättare.

– Alla vet att vi länge har jagat spets längst fram, och nu har vi hittat vad vi letat efter. Han kommer att passa perfekt i vår 4–3–3-uppställning, säger Ingebrigtsen.

Bendtner är nöjd med flytten och hoppas på ösa in mål för Rosenborg.

– Jag är inte en expert på norsk fotboll, men jag vet att Rosenborg är en stabil klubb som får ut det bästa av sina spelare. Den här typen av stabilitet har jag saknat sedan tiden i Arsenal, säger Bendtner och fortsätter:

– Jag kan lova en sak. Jag är ständigt sugen på att spela fotboll och jag är hungrig på att göra mål.

ARTIKELN HANDLAR OM