Kalmar FF

Bröderna Elm återförenade i startelvan

Då tappade Kalmar poäng i cupen

Av: 

Stefan Holm

FOTBOLL

Bröderna Elm var återförenade i startelvan.

Det hjälpte inte.

Trots ett spelmässigt övertag fick Kalmar FF nöja sig med 1–1 i cupmötet med Trelleborg.

– Det är klart att vi inte är nöjda, säger David Elm till Barometern.

David, Viktor och Rasmus Elm, fotbollsbröderna från Broakulla, var högst delaktiga när Kalmar FF 2008 vann klubbens första och hittills enda SM-guld.

Direkt efter säsongen drog Viktor till Heerenveen, och även hans bröder skulle bli proffs i Europa.

Först 2015 var de återigen lagkamrater i Kalmar FF, men det betyder inte att de har spelat tillsammans. Det dröjde över 15 månader, till den 10 juli 2016, innan brödratrion ingick i samma allsvenska startelva (1–1 mot AIK på Guldfågeln arena), och det hände bara ytterligare en gång i fjol.

Oskärpa framför målet

Under 2017 ska allt bli annorlunda. David har övervunnit rädslan efter en kraftig hjärnskakning och återvunnit Peter Swärdhs förtroende, och Rasmus har blivit kvitt sina magbesvär.

Cupmötet med Trelleborg på Gasten IP förvandlades till rena rama släktträffen, då David, 34, startade på topp, Viktor, 31, tog plats i backlinjen och Rasmus, 28, styrde spelet från sin mittfältsposition.
Kalmar FF dominerade matchen spelmässigt, men TFF-målvakten Fredrik Persson storspelade samtidigt som Romario och Ismael visade oskärpa framför målet.

David Elm kvitterade

I den andra halvleken var klasskillnaden total, och då inträffade det oväntade. I matchminut 77 drällde Sebastian Starke-Hedlund med bollen, vilket ledde till att Mattias Håkansson kunde kontra in ledningsmålet. David Elm kvitterade tio minuter senare, men jakten på ett segermål var förgäves.

– Äh, det är klart att vi inte är nöjda med det här med tanke på hur mycket vi skapade. Jag tror inte vi har skapat så här många möjligheter på tre-fyra år, säger David Elm till Barometern.

I den andra matchen i grupp 5 lyckades Landskrona besegra Gefle med 2–1.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Trelleborgs FF

David Elm

Rasmus Elm

Viktor Elm

Svenska Cupen fotboll (herrar)