VM-kval i fotboll

Augustinsson bricka i övergång: ’Ovetande’

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

I somras blev Ludwig Augustinsson klar för Werder Bremen.

Detta efter att ha använts som en bricka i övergången med lagkamraten Thomas Delaney, avslöjar Ståle Solbakken i sin självbiografi ”Lejonhjärta”.

”Jag kände mig inte som någon bra människa”, säger FCK-tränaren i boken enligt Ekstrabladet.

För lite drygt ett år sedan gjorde tyska Werder Bremen klart med den svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson, 23, för drygt 30 miljoner kronor.

Men flytten blev inte av förrän i somras sedan FC Köpenhamn förhandlat in den delen i avtalet med Bundesligaklubben.

Och nu avslöjar FCK-tränaren Ståle Solbakken ytterligare detaljer om affären. Bland annat om hur Augustinsson användes som en bricka i förhandlingarna.

Thomas Delaney, Augustinssons lagkamrat i Werder Bremen.

”Muntlig överenskommelse”

Werder Bremen ville nämligen samtidigt ha danske mittfältaren Thomas Delaney från Köpenhamn.

”Vid den tidpunkten visste jag att Werder Bremen, bland många andra, väldigt gärna ville köpa Augustinsson och att han väldigt gärna ville till Bremen. Så jag gjorde en muntlig överenskommelse med Werder Bremens sportchef Frank Baumann att han fick köpa Thomas Delaney för halva utköpsklausulen om vi fick behålla Delaney hela 2016 – eftersom vi satsade på Champions League – om Werder Bremen alltså köpte Ludwig Augustinsson för det avtalade priset och blev kvar i FC Köpenhamn hela säsongen ut”, skriver Solbakken i sin självbiografi ”Lejonhjärta”, enligt danska Ekstrabladet.

”Inget jag är stolt över”

Tidningen skriver också att de båda spelarna var helt ovetande om att de båda användes som spelbrickor i varandras affärer. Den svenske vänsterbacken hade ingen aning om att hans flytt hängde på Delaney-affären och vice versa.

”Jag spelade ett högt spel, men gamblingen bar frukt. Vi kom till Champions League och sålde båda spelarna. Men jag kände mig inte som någon bra människa då jag använde Delaney som utpressning. Det slutade som jag hoppades, men mänskligt sett är det inget jag är stolt över att jag uppförde mig så cyniskt för att skydda min egen produkt”, skriver Solbakken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Bilderna som väckte frågor kring Lindelöf

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

VM-kval i fotboll

Ludwig Augustinsson

Herrlandslaget i fotboll

FC Köpenhamn

SV Werder Bremen