Tungt inhopp för Nilsson Lindelöf - gjorde misstag efter tio minuter

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf hade ett tungt inhopp mot Huddersfield.

23-åringen stod för ett stort misstag i 1–2-förlusten.

– Jag skulle vara väldigt orättvis om jag pekade finger på spelarna som var inblandade i misstag, säger managern José Mourinho till BBC.

Victor Nilsson Lindelöf, som har spelat samtliga matcher i Champions League den här säsongen, fick debutera i Premier League mot Liverpool förra helgen. Den svenske landslagsförsvararen fick bara spela 40 sekunder.

Mot Huddersfield var det dock dags igen.

Phil Jones skadade sig mot nykomlingen. Britten satte sig ned på gräset och det syntes tydligt att det var färdigspelat för honom. Victor Nilsson Lindelöf lämnade sin bänkplats, värmde upp och hoppade in i den 23:e minuten.

Mata tappade boll

I den 28:e minuten tog Huddersfield ledningen med 1–0. Juan Mata tappade bollen på mittplan och Aaron Mooy kunde sätta full fart mot Uniteds mål.

Tom Ince fick bollen och hamnade en mot en med Nilsson Lindelöf. Ince fick iväg ett skott mellan benen på Nilson Lindelöf. David De Gea räddade, men Mooy tryckte in returen.

Miss av Lindelöf

Några minuter efter ledningsmålet utökade Huddersfield till 2–0.

En långboll från målvakten Jonas Lössl gick upp mot anfallaren Laurent Depoitre. Nilsson Lindelöf hade möjlighet att nicka bort bollen, men missade totalt och den belgiske anfallaren kunde enkelt runda De Gea och sätta 2–0.

Managern José Mourinho vill inte kritisera enskilda spelare. Han sågar hela lagets insats i första halvlek.

– Jag skulle vara väldigt orättvis om jag pekade finger på spelarna som var inblandade i misstag. Det var konsekvensen av lagets insats i första halvlek som skapade misstagen. Ett dåligt lag förtjänar att straffas, säger managern José Mourinho till BBC.

”Självklart är jag besviken”

– Insatsen i första halvlek överraskade mig. Jag förväntade mig inte det. Det laget som spelade med känslor och intensitet - det laget som spelade för sina liv - vann matchen. För mig vann det bästa laget. Jag tycker att vi förtjänar att straffas med en förlust. Men självklart är jag besviken.

Med en kvart kvar fick United kontakt i matchen. Romelu Lukaku stod för ett fint förarbete på högerkanten med ett bra inlägg som Marcus Rashford nickade in till 1–2.

Matchen slutade 2–1 till Huddersfield.

– Jag kan inte minnas att vår attityd har varit så här dålig i en träningsmatch. Om jag hade varit Man United-fan hade jag varit besviken. Du kan förlora matcher om din motståndare har mer kvalité, men du får inte förlora på grund av attityd, säger Mourinho.

– Jag väntade på misstag eftersom de hade bättre inställning.

Foto: Viaplay

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: