”Vi blev tvingade av dem att göra det”

Sanningen bakom ”spontana” firandet som gjort succé

Av: Fredrik Jönsson, Johan Flinck, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

MILANO. Det var de vilda glädjescenerna som spreds som en våg över Sverige i sociala medier.

Men hur spontan var egentligen glädjen när de svenska spelarna kastade sig över Kanal 5:s studio efter triumfen i VM-kvalet mot Italien?

– Vi blev tvingade av dem, säger Andreas Granqvist till Sportbladet.

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL
GALET GLÄDJERUS. Janne Andersson skulle intervjuas i Kanal 5:s sändning. Då ­rusade hela laget in och förstörde studio­bordet.

LÄS VIDARE

Efter att ha skickat Danmark i pension innan EM 2016 grupptacklades Zlatan Ibrahimovic av sina lagkamrater i Kanal 5:s studio. Underbara glädjescener som för många blev ett starkt minne från den magiska kvällen i Köpenhamn för två år sedan.

Delat klippet fyra gånger själva

När Sverige på tisdagen stod för en ännu större bragd och slog ut Italien i playoff-spelet till VM upprepade laget det nu snart klassiska firandet. Den här gången var det Janne Andersson som intervjuades när spelarna stormade studion och vräkte både Hasse Backe och hela Kanal 5:s studiobord över ända.

Succén var given och på tisdagskvällen har svenska Eurosport maximerat spridningen i sociala medier genom att dela klippet i inte mindre än fyra olika poster på Twitter. Men hur spontan var egentligen glädjen den här gången?

”De får skylla sig själva”

– Vi blev tvingade av dem själva. De får skylla sig själva. Vi gjorde likadant i Danmark när Zlatan stod där och i dag var det Jannes tur att åka lite. Det är känslor och roligt, vi bjuder på det, säger Sveriges lagkapten Andreas Granqvist.

En person kring Kanal 5:s produktion tillbakavisar att laget tvingades till glädjeutspelet men bekräftar att det mycket riktigt fanns en uppmaning från produktionen till spelarna att genomföra stormningen.

VM-slutspelet lottas 1 december.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och alla VM-playoffmatcher på Eurosport Player

Publicerad: