”Finns yttre faktorer som försöker påverka matchen”

avMalin Wahlberg

Publicerad:

Svenska Fotbollförbundet har enligt GP fått uppgifter om att Utsiktens BK ska lägga sig mot Assyriska.

Nu menar Assyriska BK att flera av deras spelare kontaktats för att påverka utgången.

”Det är uppenbart för oss att det finns intressen som vill påverka matchen, men absolut inte till vår fördel”, skriver ordföranden Engin Aslan i ett pressmeddelande.

Assyriska riskerar att åka ur division ett inför säsongens sista match i dagens derby mot Utsikten. Men matchen har fått ett tråkigt förspel.

I går skrev Göteborgs-Posten att en delegat från Svenska Fotbollförbundet kommer att övervaka matchen efter ett tips om att Utsikten skulle lägga sig i matchen.

– Jag blev uppringd i går av Tobias Tibell (förbundsjurist) på fotbollförbundet. Man sa att man hade fått in ett tips om att vi skulle lägga oss mot Assyriska. Att vi skulle se till att de skulle vinna matchen, vilket jag tog jävligt illa vid mig, säger klubbens sportchef Ingemar Lundin till GP.

Assyriska berättar nu att deras spelare kontaktats för att påverka matchen.

”Flera av våra nyckelspelare kontaktades den gångna veckan för att inte medverka i matchen. På fredagskvällen blev ytterligare en spelare uppringd i ett försöka att få honom att inte ställa upp.”, skriver ordföranden Engin Aslan i ett pressmeddelande.

Matchen kommer spelas

Assyriska är inte nöjda med hur Fotbollförbundet agerat och anser att det insinuerats att klubben skulle vara fuskare.

”Vi har kontaktat Svenska Fotbollförbundet angående detta och försökt få matchen uppskjuten då det uppenbarligen finns yttre faktorer som försöker påverka utgången i matchen. Det är uppenbart för oss att det florerar rykten och att det finns intressen som vill påverka matchen, men absolut inte till vår fördel.”

Förbundets jurist Tobias Tibell säger till GP att matchen kommer att spelas trots alla turer.

– Vi har inte fått in någon formell begäran om att matchen ska skjutas upp. Vi har haft dialog med båda klubbarna och den bedömning vi har gjort, utifrån den information vi har och de åtgärder som vi har vidtagit, är att matchen ska spelas och att det finns sportsligt rättvisa förutsättningar, säger Tibell.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM