I natt avgörs kampen om sista VM-platsen

FOTBOLL

I natt blir det sista VM-laget klart.

Seger för favoriten Peru mot Nya Zeeland skulle betyda att Sverige hamnar i samma seedningsgrupp som både Danmark och Island och därmed inte kan möta grannländerna.

Ett efter ett har de blivit klara.

Nu är det bara en VM-fråga kvar att reda ut: Blir det Peru eller Nya Zeeland laget som tar plats 32 till VM i Ryssland. Lagens första möte på Nya Zeeland slutade 0–0 och därmed krävs det seger för Peru för att avancemang.

Fansen gör sitt bästa för att störa gästerna. Filmer på sociala medier från huvudstaden Lima visar hur fans natten till i dag sköt raketer utanför Nya Zeelands spelarhotell vid halv fyra på morgonen för att hålla motståndarlaget vakna.

Skräll kan ge Danmark

För svensk del kan matchen få en viss betydelse. Vinner Peru går de in i seedningsgrupp två och skickar ner Danmark i Sveriges seedningsgrupp, nummer tre, och Serbien från Sveriges grupp till grupp fyra.

Det gör alltså att alla nordiska lag hamnar i grupp tre och alltså inte kan mötas i gruppspelet. Vinner däremot Nya Zeeland kan Danmark alltså bli en potentiell VM-motståndare nästa sommar.

Blir det Peru som tar VM-platsen står det också klart att arrangerande Ryssland är det lägst rankade laget i hela VM – men trots det hamnar man alltså i seedningspott ett.

ARTIKELN HANDLAR OM