Lindelöf hyllas av förre tränaren

avJens Persson

Foto: TT/AFP

I kväll är Victor Nilsson Lindelöf tillbaka på Stadio da Luz i Lissabon när Manchester United möter hans förra klubb Benfica.

Då hyllas svensken av sin förre tränare.

– Han kommer blomma ut under Mourinho, säger Benfica-tränaren Rui Vitoria till Sky Sports.

I somras flyttade Victor Nilsson Lindelöf från Benfica till Manchester United. Den svenske 23-åringen blev Uniteds dyraste försvarsköp någonsin och fansens förväntningar var höga.

Men säsongsinledningen har inte blivit vad de, eller Lindelöf, hoppats på.

Den svenske landslagsbacken har bara fått en minuts speltid i Premier League, ett inhopp i helgens 0–0-match mot Liverpool, och har fått ta emot kritik.

Toppar grupp A

I Champions League har Lindelöf startat båda Uniteds matcher och i kväll möter Manchester United, som toppar grupp A efter två raka segrar, gruppjumbon Benfica i Lissabon. Inför matchen hyllas han av sin förre tränare.

– Han är en spelare av hög kvalité men självklart blir det en omställningsfas när du flyttar från portugisiska ligan till Premier League, säger Rui Vitoria till Sky Sports.

Han är dock inte orolig för svenskens framtid.

– I framtiden kommer han att vara en del av Mourinhos startelva. Han är mycket värdefull. Han är väldigt kylig, en tävlingsmänniska och har massor av kvalité.