CSKA Moskva erbjuder hjälpa till fansen efter olyckan i rulltrappan

avFredrik Jönsson

Runt 30 personer skadades när en rulltrappa skenade i Rom i går kväll.

CSKA Moskva har meddelat att de tänker hjälpa de drabbade fansen.

”Vårt mål är att hjälpa de som var inblandade i olyckan”, skriver CSKA Moskva på sin hemsida.

Det var vid tunnelbanestationen Repubblica, några kilometer från Olympiastadion, som olyckan inträffade. Runt klockan 19.00 skenade en rulltrappa där fans till CSKA Moskva befann sig.

Flera supportrar flög i backen, enligt BBC skadade sig uppåt 30 personer vid olyckan. En supporter ska ha amputerat delar av foten.

”Vi erbjuder ekonomiskt stöd”

Enligt Il Messaggero var rulltrappan tio år gammal. Den åldern ses som tämligen ung för en rulltrappa och man spekulerar i att olyckan kan ha berott på att fans sjöng och hoppade.

CSKA Moskva erbjuder fansen hjälp. Klubben har meddelat att man kommer att stötta supportrarna som skadade sig.

”Vårt mål är att hjälpa de som var inblandade i olyckan. Vi erbjuder ekonomiskt stöd, visum och ersätter oanvända flygbiljetter och annat. Vår personal har kontinuerlig kontakt med de som var inblandade i olyckan”, skriver CSKA Moskva på sin hemsida.

”Det är upp till polisen i Rom”

Den ryska klubben tonar ner uppgifterna om att klubbens fans orsakade olyckan genom att hoppa i rulltrappan. Man hänvisar till vittnen på plats.

”Våra fans skadade sig och vår största prioritet är deras hälsa och hemkomst. Det är upp till polisen i Rom att undersöka orsakerna”, skriver CSKA Moskva.

ARTIKELN HANDLAR OM