Akut träning för Zlatan

FOTBOLL

Exklusiva bilder: Här börjar jakten på toppformen

1 av 3 | Foto: motionspass Svacka eller inte, varken Zlatan själv eller Roland Andersson anser att insatsen mot Chile var en topprestation. I går körde han ett motionspass på hotellgymmet.

BREMEN

Här – på en motionscykel på spelarhotellet – kämpar Zlatan Ibrahimovic för att hitta vägen ur formsvackan.

Samtidigt gör förbundskaptenerna allt för att styra undan fokus från Zlatans problem.

– Jag vet inte om han haft någon formsvacka? säger Roland Andersson.

En missnöjd Zlatan Ibrahimovic hade bråttom från Råsunda efter sitt svaga genrep mot Chile i fredags.

– Han var inte nöjd, sa presschefen Thomas Saleteg.

I ligaspelet med Juventus blev det bara sju mål och Zlatan har kritiserats hårt, både i italiensk och svensk media.

När det inte heller lossnade mot Chile ska Zlatan ha blivit mycket besviken, enligt uppgifter till Sportbladet.

Två raka titlar

Lagkaptenen Olof Mellberg om Zlatan:

– Jag tror vi kände överlag att det inte fungerade riktigt bra, framför allt inte med boll. Men det får vi ta åt oss av allihopa. De fick kanske inte så bra bollar att jobba med, varken Henke eller Zlatan.

Enligt förbundskaptenerna handlar det dock inte om att Zlatan haft någon formsvacka under våren som han behöver arbeta sig ur.

– Jag vet inte om han har haft någon formsvacka? säger Roland Andersson. Han har två raka mästerskapstitlar och gjort fantastiska träningar när vi haft matchlika övningar. Han har varit outstanding på träningarna.

Anpassa sig

Enligt Andersson handlar det snarare om att Zlatan behövde en match för att anpassa sig till landslagets spelsystem. Något som man även kommer att jobba med under veckans träningar inför premiären mot Trinidad och Tobago på lördag.

– Även om vi spelar ganska lika kommer han från en lite annorlunda spelmodell i Juventus. Det handlar om att jobba med positionsspelet. Det är klart att man måste kombineras ihop och det ska vi ska göra på träningarna nu. När det gäller den individuella nivån vet vi vad Zlatan kan, säger Roland Andersson.

Många ansåg att Zlatan inte presterade på topp mot Chile?

– Nej, jag håller med om att han inte var på topp. Men i första halvlek var han bra och då fungerade samarbetet med Henke utmärkt. I andra halvlek blev det inte så bra som vi tänkt oss, men det gällde hela kollektivet.

Vad säger du om Zlatans arbetsinsats?

– Den är okej. Tyvärr blev han och Henke inte satta i spel så mycket i andra halvlek. Blir man inte satt i spel blir inte arbetsinsatsen så bra heller. Men första halvlek är bra.

Vad säger Zlatan själv om sin form?

– Jag har inte hunnit prata så mycket med honom. Vi ska gå igenom matchen i veckan, säger Roland Andersson.

Efter att landslaget anlände till Bremen i går eftermiddag körde Zlatan ett träningspass på hotellgymmet, på motionscykel framför tv:n.

– Han behöver underhålla kroppen, förklarar Roland Andersson.

Ska vi vara oroliga över Zlatans form?

Läs också:

Robert Laul