Zidane: Jag har inget att bevisa

avJohanna Frändén

Foto: Alberto Saiz / TT / NTB Scanpix
Zidane

MADRID. Mötet med PSG lär sannolikt avgöra Zinedine Zidanes öde.

Men fransmannen vägrade spekulera i sin egen situation dagen före åttondelsfinalen i Champions League.

– Jag tänker inte på min egen framtid, jag tänker bara på matchen. Jag har inget att bevisa, säger Real Madrid-tränaren.

Det var en samlad tränare som inför ett samlat och talrikt medieuppbåd samlade tankarna dagen före jättemötet. I morgon kommer Paris Saint-Germain till stan för att spela en match båda lagen laddat för i flera månader.

Real Madrid har, sedan Champions League-gruppspelet tog slut, åkt ur spanska cupen och halkat efter så mycket i La Liga att förstaplatsen är utom räckhåll. Zinedine Zidane, som har två raka Champions League-titlar sedan han kom tillbaka till den spanska huvudstaden, är pressad.

– Jag jobbar med det jag älskar och försöker skickar vidare mitt budskap och passion, men resten kan jag inte göra något åt. Jag har inget att bevisa i morgon. Jag bryr mig om matchen, men inte allt som sägs runt omkring, säger Real Madrid-tränaren på presskonferensen dag före match.

Uttåg innebär sparken

På presskonferensen, som hölls på klubbens träningsanläggning Valdebebas, ett inkast nordöst om Madrid, gällde de allra flesta frågorna fransmannens arbetssituation. Att ett uttåg ur Champions League i åttondelsfinalen skulle innebära sparken är de flesta överens om i den spanska huvudstaden.

– Jag tänker inte på min framtid, jag tänker bara på matchen i morgon. Det enda som intresserar mig är att vi förbereder oss bra. Allt som händer är viktigt för oss, varje dag och varje match är viktig, men min framtid är inte det, insisterar Zidane.

Han är född i Marseille och vet vad det innebär att ha Paris Saint-Germain som arvsfiende.

– Som ”marseillais” finns det alltid en rivalitet med PSG. Men nu är det ju Madrid och PSG som ska mötas och jag tänker inte på det. Vill bara ha en bra fotbollsmatch mot ett bra lag, säger Zidane.

Frågan om Neymars flyttrykten som placerar honom i den spanska huvudstaden i sommar, säger landsmannen Marcelo:

– Jag tror säkert att supportrarna här skulle älska honom, liksom vilka supportrar som helst. Vi har skickat flera meddelanden till varandra de senaste dagarna, men inte om fotboll.

20.45 onsdag: Real Madrid-PSG direkt i Viasat Sport.