Skakat Anderlecht i supermatch

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är vår sista chans”

Belgiska storklubben Anderlecht är i gungning.

Helgens ligasmäll mot KVC Westerlo (1–2) var ingen bra uppladdning inför kvällens supermatch hemma i Bryssel: miljardlaget Chelsea.

– Det var inte precis det vi behövde, säger tränaren Frank Vercauterern.

SPÄNDA MINER Anderlechts tränare Frank Vercauteren och svenska mittfältaren Christian Wilhelmsson på tisdagens presskonferens.
Foto: AP
SPÄNDA MINER Anderlechts tränare Frank Vercauteren och svenska mittfältaren Christian Wilhelmsson på tisdagens presskonferens.

Anderlecht tappade serieledningen (till Standard Liege) i ligan i söndags. Westerlo vann med 2–1 i en match där båda klubbens svenskar spelade från start på mittfältet.

Pär Zetteberg, 35, gjorde dessutom Anderlechts mål på straff sedan Christian Wilhelmsson, 25, fällt.

Det var Anderlechts första ligaförlust i år och den första på 26 matcher.

I Champions Leage är läget dock ännu värre: Anderlecht måste vinna de två sista matcherna (Chelsea hemma i kväll, spanska Real Betis borta i sista rundan) för att nå en plats i Uefa-cupen.

– Det är vår sista chans, ja. Men vi känner ingen press på oss. Det ska man nog inte göra om man möter Chelsea, säger Frank Vercauterern till klubbens hemsida.

Om nån av svenskarna spelare mot Chelsea i kväll?

Anderlecht mörkar än så länge laguppställningen – men med tanke på att de måste gå för seger så ökar chanserna att både Zetteberg och Wilhelmsson startar.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.