Stjärnorna skadade och avstängda - Svennis kan testa nya varianter

FOTBOLL

MANCHESTER

Näste engelske stjärna på skadelistan:

Steven Gerrard blir borta två veckor (benskada) och missar alltså onsdagens VM-kvalmöte med Polen.

Det är ytterst dåliga nyheter för Liverpools manager Rafa Benitez, som får klara sig utan sin mittfältsstjärna i de tre kommande matcherna (Blackburn, Anderlecht och Fulham).

Sven-Göran Eriksson behöver inte vara lika ledsen. England är VM-klart, avancemanget firades på ett hotell i Manchester i lördags kväll, och en mycket avslappnad Svennis förklarade:

- Vi kan vinna VM, det är jag övertygad om. Vi är ett av fyra, fem lag som har en jättechans - om vi får vara skadefria.

Nu är det ytterst sällan som Svennis haft en helt skadefri trupp under sina snart fem år som förbundskapten. Och de gånger alla varit friska har oftast någon stjärna varit avstängd.

Inför onsdagens möte med Polen (som också är VM-klart) får Svennis klara sig utan lagkaptenen David Beckham, som blev utvisad mot Österrike.

Skadade är Gary Neville, Ashley Cole, Wayne Bridge, Sol Campbell - och nu Steven Gerrard.

Kanske är det Svennis smala lycka att han därmed får möjlighet att testa lite nytt.

Shaun Wright-Phillipps lär få spela på Beckhams plats till höger, vilket kan bli ett lyft för det bristfälliga engelska kantspelet. I Gerrards frånvaro kan Svennis också ställa upp med det diamantformade mittfält han helst vill ha och experimentera lite hur han vill.

Peter Wennman