AJ, AJ, AJ!

FOTBOLL

Isaksson och Källström skadade: ”Det känns inte bra”

Foto: SMÄRTSAMT Andreas Isaksson skulle sparka ut bollen en kvart in i den andra halvleken då han sträckte sig högt upp på låret. I dag undersöks landslagsmålvakten och då bestäms hur länge han behöver vila från fotbollen.

Rennes tog en dyrköpt seger i svenskmötet mot Strasbourg.

Både Andreas Isaksson och Kim Källström fick lämna planen skadade och det är oklart hur länge de blir borta.

- Jag har fortfarande ont. Jag ska undersökas under dagen och då får vi se hur allvarligt det är, sa "Isak" till Sportbladet i natt.

Foto: Även Kim Källström skadade sig. Men trots detta vann Rennes bortamatchen mot Strasbourg med 1-0.

Det var ett skadedrabbat Rennes som kom till bortamatchen mot Strasbourg. Fem ordinarie spelare borta, och värre skulle det bli. Redan efter elva minuter gick Kim Källström av med känningar i baksidan av höger lår.

- Kim har haft problem med låret tidigare, och det verkar inte vara så allvarligt. Men han ska också undersökas innan vi vet mer, säger Andreas Isaksson.

"Gör ganska ont"

I den 62 minuten var det dags för nästa svenska landslagsman att kliva av banan. Andreas Isaksson sträckte sig när han skulle slå en frispark djupt i eget straffområde.

- Jag skulle slå bollen långt, och då sträckte det till längst upp på låret vid höftböjen. Jag försökte spela vidare men det gjorde ont, så jag fick kliva av.

Hur illa är det?

- Jag vet inte. Jag ska undersökas och sen får vi se.

Hur känns skadan nu?

- När jag sitter ner känner jag av det och det gör ganska ont när jag går. Det känns inte riktigt bra.

Lyckligtvis har Sverige inga viktiga landskamper inom den närmaste tiden och förhoppningsvis ska både Andreas Isaksson och Kim Källström vara hela till träningsmatchen mot Sydkorea den 12 november.

Rennes tredje svensk Erik Edman spelade hela matchen och klarade sig lyckligtvis utan några skador.

Och efter den tröga inledningen på säsongen har Rennes ryckt upp sig ordentligt och kan blicka mot toppen av tabellen.

Uefa-cupen väntar

- Vi var verkligen dåliga i början och släppte in mycket mål. Det har vänt nu, även om vi fortfarande ligger ganska lång ner. Men det är jämnt i tabellen. Tyvärr är skadeläget tungt. Fem spelare var redan borta, och så jag och Kim nu. Dessutom spelar vi Uefacup-match mot Stuttgart på torsdag. Skadorna kommer verkligen vid fel tidpunkt, säger Andreas Isaksson.

I Strasbourg spelade Pontus Farnerud från start på innermittfältet. Efter 70 minuter byttes han ut mot lillebror Alexander.

Förlusten innebär att Strasbourg fortfarande jagar sin första ligaseger efter elva spelade omgångar.

David Tanentsapf