Skyttekungen Kalle Svensson kan bli aktuell för VM: Jättekul

FOTBOLL

GÖTEBORG

Efter fem matcher i följd utan seger släppte det till slut. Tack vare mittbacken, och skyttekungen, Kalle Svensson.

- En lättnad, vi har fått kriga i uppförsbacke, och inte fått de resultat vi är värda, säger han efter femte målet för säsongen.

Foto: Första trepoängaren Mittbacken Kalle Svensson är på väg att bli skyttekung i Göteborg. Hittills har han gjort tre mål i allsvenskan. "Tillfälligheter", säger han själv.

Av det IFK Göteborg som skulle vara med och tampas om SM-guldet 2006 har det hittills inte synts mycket. Inför gårdagens derby mot Gais lyste en stor nolla i kolumnen över segrar, samtidigt som spelet långtifrån varit övertygande.

"Tillfälligheter"

- I de första matcherna spelade vi inte bra, även om vi kunde slagit Öster ändå. Sen mot Hammarby och Helsingborg så har det stämt bättre, och vi borde vunnit mot HIF. Kanske Hammarby också. Men det är klart att vi fortfarande har mycket att jobba med. Det här var ingen höjdarmatch, men det är nästan det allra skönaste när man vinner trots att spelet inte stämmer, analyserar Kalle Svensson.

Mål mot Elfsborg och Hammarby, plus två i cupen mot Heimer, följdes i går upp med ytterligare ett mot Gais. Mittbacken Kalle Svensson håller på att bli skyttekung också.

- Tillfälligheter. Det handlar om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, och framförallt att tro på att man kan göra mål.

"Fantastisk känsla"

Hörnan från Niclas Alexandersson hoppade han rakt upp och nickade in.

- Perfekt hörna, dessutom tror jag att Pontus (Wernbloom) flyttade undan "min" gubbe. Jag vet inte riktigt var han tog vägen.

Du såg rätt glad ut...?

- Det var en fantastisk känsla, jag ville bara springa. Men jag hade inte en chans, de andra slängde sig över mig. Jag höll på att tappa linserna dessutom, hade fingrar i båda ögonen (skratt).

Fem matcher utan seger, hur jobbigt har det varit?

- Det här var en lättnad, vi har väntat på att det ska släppa. Det är klart att vi känner pressen, men vi spelar i IFK Göteborg, och då ska det vara så att vinst är det enda som gäller.

Var det här vändningen?

- Svårt att säga. Vi behöver vinna fler matcher, speciellt med tanke på den inledning vi fått. Vi tar den gamla klyschan, en match i taget.

Nästa tisdag offentliggörs den svenska VM-truppen. Kalle Svenssons namn nämns allt oftare i diskussionen.

- Inget jag tänker på. Det är klart att det är jättekul att det pratas, men jag har bara gjort en a-landskamp.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM