Herrlandslaget i fotboll

Uppgifter: ”De har en spänd relation”

Tyska tidningen: ”Är det minsta problemet”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Emil Forsberg, 26, lämnade den pågående landslagssamlingen.

”Skadekänningar”, meddelade SvFF.

Men nu uppger den tyska tidningen Bild att det delvis berodde på en ”spänd relation” till Janne Andersson.

Mittfältsstjärnan Emil Forsberg var uttagen till de stundande matcherna mot Österrike och Turkiet. Men i måndags kom det överraskande beskedet att han tvingas kasta in handduken på grund av en skadekänning – detta trots att han hade spelat match i klubblaget RB Leipzig dagen före.

”Han har problem med en överansträngd ljumske och i samråd med landslagsledningen har man nu beslutat att Forsberg lämnar samlingen och avstår den kommande veckans matcher”, skrev Svenska Fotbollförbundet i ett uttalande på sin hemsida.

Enligt tyska Bild är det inte hela sanningen.

”Det minsta problemet”

De uppger att det även kan ha funnits andra orsaker till att Forsberg flög hem till Leipzig.

”Svensken avbröt träningen i Stockholm på grund av känningar i ljumsken och satte sig sedan på ett flyg hem till Leipzig. Men enligt uppgift så är det här det minsta problemet. Snarare handlar det även om den spända relationen till tränaren Janne Andersson”, skriver Bild.

Uppgavs vara ”förbannad”

Det är inte första gången Bild uppger att Emil Forsberg har en ansträngd relation till personer inom SvFF. När han förra vintern inte belönades med Aftonbladets Guldbollen, som i stället gick till Andreas Granqvist, uppgav den tyska tidningen att Forsberg var ”riktigt förbannad på förbundet”.

Guldbollen-juryn bestod bland annat av SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson, generalsekreterare Håkan Sjöstrand och förbundskapten Janne Andersson.

När Sportbladet träffade Forsberg för att prata ut om saken svarade han diplomatiskt att:

– Det finns inget att säga. ”Granen” fick den. Det är roligt för honom. Det är en jury som sitter där, det är de som röstar. Mer än så är det inte. Det är inget jag lägger energi på. Jag är glad för ”Granens” skull.

Fick kritik i VM

Forsberg spelade samtliga matcher från start för Blågult i fotbolls-VM i somras.

I ett defensivt präglat Sverige stod han för ett mål – och han fick ta emot en hel del kritik för sina offensiva insatser.

– Jag kom hit och gjorde det jag var tillsagd att göra. Jag är jätteglad och stolt över det jag har gjort, jag har ingen ånger över någonting. Jag har fått vara del av något helt fantastiskt. Sedan är det klart att det hade varit optimalt om jag hade gjort fyra mål och fem assist. Men jag är jätteglad över det jag har gjort och framför allt stolt över laget och det vi har gjort tillsammans. Min egen insats är inget jag behöver gå in på så, sa Emil Forsberg efter kvartsfinalförlusten mot England.

I dag, torsdag, ställs Blågult mot Österrike borta i en vänskapslandskamp.

På månad kliver man in i nya Nations League och tar emot Turkiet hemma på Friends Arena.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu talar ’Foppa’ ut om uppståndelsen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Emil Forsberg

Janne Andersson

Nations League i fotboll