The Mauler: ”Vi måste agera som förebilder”

Alexander Gustafsson om kaosscenerna mellan McGregor och Khabib

Av: Linus Norberg, Martin Tolén

Publicerad:

Svensken dömer ut händelserna: ”Går emot vad vi står för”

Khabib Nurmagomedov gav sig på Conor McGregors team utanför oktagonen.

Nu dömer svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson ut händelsen.

– Vi som måste förstå att vi är förebilder som representerar sporten och måste agera därefter, säger han till Sportbladet.

UFC 229 i Las Vegas slutade i skandalscener.

Efter att Khabib Nurmagomedov strypt ut Conor McGregor gav han sig på flera personer ur McGregors team utanför oktagonen.

– Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om den skiten? Jag förstår det inte, förklarade ryssen efteråt.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

”Går emot vad sporten står för”

Efteråt har stora delar av MMA-världen dömt ut händelserna.

– Helvetet bröt lös. Jag vet inte vad jag ska säga just nu. Jag är bara så äcklad och less på det hela, sa UFC-presidenten Dana White och meddelade samtidigt att ryssen riskerar en lång avstängning.

Och nu ger även svenske UFC-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson sin syn på händelserna.

Han dömer ut Khabibs attack.

– Händelserna i helgen efter matchen gick emot vad sporten och MMA står för. Det är olyckligt för oss utövare. Vi som professionella MMA-fighters måste förstå att vi är förebilder som representerar sporten och måste agera därefter, säger han till Sportbladet.

The Mauler förbereder sig just nu inför sin nästa match i UFC där både kubanen Yoel Romero och Jon ”Bones” Jones – av många ansedd som den bästa UFC-fajtern i historien – pekats ut som kommande motståndare.

Publicerad: