John Terrys besked – lägger skorna på hyllan

Hyllas av tidigare Premier League-spelarna

avErik Avebäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Richard Sellers / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Den tidigare Chelseakaptenen har varit klubblös sedan han lämnade Aston Villa i somras.

Nu bekräftar John Terry att han avslutar sin fotbollskarriär.

Under sin tid i Chelsea vann han bland annat Premier League fem gånger och tog en Champions League-titel.

Nu väljer den före detta engelska landslagsmannen att lägga skorna på hyllan. Beskedet kommer via 37-åringens Instagramkonto:

”Efter 23 fantastiska år som fotbollsspelare har jag beslutat att det är rätt tidpunkt för mig att sluta”, skriver John Terry.

Han spelade över 700 matcher i Chelseatröjan och representerade England i 78 landskamper. Efter sina 22 år i Blues flyttade han till Aston Villa sommaren 2017. Det blev en säsong i Birmingham-klubben i Championship innan John Terrys ettårskontrakt gick ut och han blev klubblös.

Enligt BBC hade engelsmannen möjlighet att gå till Spartak Moskva i Ryssland – men väljer i stället att avsluta sin fotbollskarriär.

”Bästa mittbacken i Premier League-eran”

John Terry har fått motta hyllningar från flera tidigare spelare i ligan. Bland annat skriver Liverpoolikonen Jamie Carragher på Instagram att Terry är ”den bästa mittbacken i Premier League-eran i mina ögon”.

Även före detta Chelseakollegan och nuvarande Derbytränaren Frank Lampard passar på att skriva några smickrande rader om 37-åringen. På Instagram skriver han att ”det var en ära att gå bredvid dig i Chelsea och att på nära håll se din rena vilja att bli bäst”. Han tillägger sedan ”vilken spelare, vilken ledare, vilken karriär.”

Sist men inte minst ansluter tidigare Chelseaspelaren Didier Drogba till hyllningståget:

”Grattis till din fantastiska karriär, min kapten. Det var ett nöje att spela och vinna alla dessa titlar med dig”, skriver anfallaren från Elfenbenskusten på sitt Instagramkonto.

Obetald skuld

Drogba passade även på att hinta om en skuld som John Terry fortfarande är skyldig honom.

”PS: Du har fortfarande inte betalat mig för vadslagningen som vi gjorde för flera år sedan, så snälla gör det innan jag berättar om det för mina följare”, skriver 40-åringen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM