Contes överklagan avslogs – stängs av

FOTBOLL

Juventus utan sin guldtränare i tio månader

Foto: Antonio Conte, Juventus.

Juventus får klara sig utan Antonio Conte, 43, under säsongens matcher.

Guldtränarens överklagan gällande den tio månaders avstängning han dömts till avslogs idag.

Han kommer i och med beskedet att missa hela kommande säsong av Serie A.

Juventus tränare Antonio Conte överklagade sin avstängning på tio månader för sin inblandning i spelskandalen ”Calcioscommese”. Idag kom beskedet att hans överklagan avslås, skriver Gazzetta dello Sport. Beskedet innebär att guldtränaren ifrån förra säsongen får fortsätta träna Juventus i veckorna men att han inte får coacha laget på matchdag. Det jobbet får i stället Massimo Carrera ta över. 

– Hela situationen är smärtsam. Beskyllningarna är grundlösa. Det kommer att bli svårt för mig att glömma det här. Jag är oskyldig och har ett rent samvete, sa Conte igår till Gazzetta dello Sport inför överklagandet.

Pekades ut av spelare

Bakgrunden till avstängningen är att Conte låtit bli att rapportera misstänkt uppgjorda matcher under sin tid som tränare i Siena. Juve-tränaren har pekats ut av en tidigare spelare i Siena medan resterande del av truppen menat att Conte inte känt till historien. Domarna har gått på spelarens historia och dömt tränaren till en tio månader lång avstängning.

Enligt bland annat Football Italia väntas Conte överklaga beslutet en gång till. Nästa instans som kan behandla ärendet är den italienska olympiska kommittén.

Positivt för Pepe och Bonucci

Det finns dock andra som fått positiva besked. Juventus-spelarna Simone Pepe och Leonardo Bonucci har friats från misstankar om inblandning i spelskandalen. Detsamma gäller för Marco Di Vaio, som lämnade Bologna för Montreal Impacts i somras.

Tyngre besked för Lecce som åkte ur Serie A i våras. De flyttas ner även ifrån Serie B. När det gäller Grossetto är framtiden mer oviss. De kan få stanna kvar i Serie B med kraftigt poängavdrag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A