Gerrard nobbar defensiv roll: ”Ser mig ännu som en offensiv mittfältare”

Foto: Steven Gerrard är tillbaka efter skada.
FOTBOLL

I EM fick han en roll lite längre ner i ­banan.

Men Steven Gerrard har inga planer på att ta den rollen i klubblaget.

– Jag ser mig som en offensiv ­mittfältare, säger Liverpoolkaptenen

Roy Hodgson tog över England inför sommarens EM och han valde att ha ­Steven Gerrard, 32, i en lite mer defensiv roll. En roll Gerrard inte tänker ta sig an i Liverpool. Och han verkar få medhåll från managern Brendan ­ Rodgers.

– Jag tror folk vill säga att jag inte kan spela på samma sätt som tidigare, att jag måste gå ner djupare för att spela långsammare. Men tro mig, det kommer inte att ske. Tränaren (Rodgers) har pratat med mig om vilken roll jag ska ha och jag tror att han fortfarande ser mig som en offensiv mittfältare, säger Gerrard, som i framtiden ändå kan tänka sig en mer tillbakadragen roll.

– Om några år, kanske när jag är 33-34, kanske jag ska droppa ner djupare i banan, men jag tror ingenting kommer ändras till denna säsong, säger Gerrard till Liverpool Echo.

”Mina ljumskar känns bättre”

Gerrard har de senaste säsongerna haft problem med skador. I fjol spelade han bara 18 matcher i ligan.

– Nu känns mina ljumskar bättre än vad de någonsin gjorde när jag var mellan 21 och 30 år. Det har varit frustrerande med skadorna, men jag hoppas kunna ta med mig formen jag hade i EM. Det är min plan, säger Liverpoolkaptenen, som trots sin meritlista menar att han måste bevisa för Rodgers att han förtjänar speltid

– Du kan inte leva på vad du gjort tidigare. Varje dag måste du leverera om du ska ha en plats i startelvan.

ARTIKELN HANDLAR OM