IFK Göteborg

– Det högg till mitt i en sprint

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Waehler säker – blev träffad av sten: ”Något träffar i vaden”

Minuter Före avspark  Kjetil Waehler syns i höger nederkant när han värmer upp. Det är under ruscherna strax före avspark som en sten ska ha träffat IFK:s mittback.
Minuter Före avspark Kjetil Waehler syns i höger nederkant när han värmer upp. Det är under ruscherna strax före avspark som en sten ska ha träffat IFK:s mittback.

Kjetil Waehler är säker på sin sak.

Strax innan avspark på Stockholms stadion blev han träffad av en sten som kastats in från läktaren.

I samma moment brast det till – sträckningen gjorde att han inte kunde spela.

– Det högg till mitt i en sprint, säger han.

”Tror inte att du hittar en ärligare person är mig” Kjetil Waehler är säker på att han blev träffad av en inkastad sten.

Kvällen på Stockholms stadion innehöll fem mål, en vändning av hemmalaget och en avgörande räddning på stopptid. Men den största dramatiken i matchen mellan Djurgården-Göteborg utspelade sig före avspark.

Haglund slängdes in

Bara några minuter innan domaren Michael Lerjeus blåste igång skadade mittbacken Kjetil Waehler sig, vilket medförde att Blåvitt fick ställa upp med två mittfältare, Jakob Johansson och Philip Haglund, som centrala försvarare.

– Jag fick plötsligt höra att jag skulle vara mittback, så jag fick värma upp så fort så möjligt. Det är inte samma mentala förberedelse, säger Haglund.

Efter 2–3-förlusten gav Kjetil Waehler sin version av vad som hänt. Enligt norrmannen kastades en sten stor som en femkrona in från läktaren och träffade honom på vaden i samband med att han gjorde sprintövningar vid sidlinjen.

– Jag ska precis skjuta fart när något träffat i vaden och det blir en bristning. Jag har aldrig haft någon känning i vaden tidigare, så det är en konstig grej, säger han.

”Känns inte bra”

Att det var något som kastades in på honom är Waehler säker på. Däremot kan han inte garantera vad skadan orakades av.

– Jag är inte sjukgymnast eller läkare, jag kan inte säga om det kan utlösa en bristning. Jag måste bli mer säker på det. Men muskeln är ju ganska spänd i det läget.

Gjorde det ont?

– Självklart, det högg ju till mitt i en sprint. Jag ryckte till och fick ta tre-fyra snabba steg.

Hur är det nu?

– Inte bra. Jag har ju fått en bristning.

36-åringen vill inte spekulera vad han frånvaro betydde för matchen.

– Det vet jag inte. Alla är professionella fotbollsspelare och ska vara redo när det händer saker. Men det är självklart inte fördelaktigt att kliva in i matchen på det sättet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg